ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Trabzon’da yarın başlayacak olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na özel “ÇAYKUR EYOF Çay”ı çıkardıklarını söyledi.
    Sütlüoğlu, cihan muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatlarda Türkiye’nin milli içeceği olan Türk çayını en iyi şekilde tanıtma gayesinde olduklarını ifade ederek, “ÇAYKUR olarak olimpiyatların iki ana sponsorundan birisiyiz. Bu organizasyonda çayımızı en iyi şekilde tanıtmak adına Trabzon Ticaret Merkezi'nde önceden EYOF bağlantılı bir stant açtık. Olimpiyatlar boyunca sportif faaliyetlerin gerçekleştiği birçok alanda yerli ve yabancı misafirler ile olimpiyat sporcularına çayımızdan ikram edeceğiz.” dedi.
    49 ülkeden 4 bin sporcunun boy göstereceği olimpiyatlarda temel amaçlarının Türk çayını en iyi şekilde katılımcılara tanıtmak olduğunu dile getiren Sütlüoğlu, “Bu kapsamda ‘ÇAYKUR EYOF Çayı’ adı altında olimpiyatlara özel hazırladığımız çayımızı uygun fiyatlarda olimpiyat alanlarında satışa sunacağız. Yarım kiloluk paketlerde hazırladığımız bu çay çeşidini sadece olimpiyat süresince ziyaretçilerin beğenisine sunacağız.” diye konuştu.
    Sütlüoğlu, kurum olarak çayın çeşitlendirilmesi adına çalışmalar sürdüreceklerini belirterek şu görüşleri dile getirdi: “Çayımızın kalitesinin arttırılması ve yeni çay çeşitleri piyasaya sunulması adına çayın her zerresinden yararlanacağız. Güneydoğu bölgesinde tüketim miktarı oldukça fazla olan kaçak çaya karşı o bölgenin damak tadına uygun yani bölgenin tükettiği Seylan çayı tadında yeni bir çay çeşidi oluşturmayı hedefliyoruz. O bölgenin damak tadına uygun çay çeşidi geliştirdiğimizde kaçak çay probleminin kısmi olarak ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Ayrıca çayımızın soğuk tüketilmesi adına soğuk çay içeceği projesi gibi birçok projeyle çayımızı klasik içim tarzından ziyade çeşitliliği çok olan bir ürün haline getirmeyi amaçlıyoruz.”

    ÇAY BEDELLERİ BU AY SONUNA KADAR ÖDENECEK
    15 Temmuz itibariyle başlayan ikinci sürgün çay kampanyası hakkında da bilgiler veren Sütlüoğlu şöyle dedi: “Fabrikalarımız tüm hızıyla ve kapasitelerini zorlayarak çay alımlarına devam ediyor. Birinci sürgünde dekar başına 425 kilo olan kotayı bu sürgünde 375 kilo olarak belirledik. Geçen yıl ikinci sürgünde bu rakam dekar başına 370 kiloydu. Mayıs ayında aldığımız çayın bedellerini üreticimize Haziran ayında ödemiştik. Haziran’da üreticiden alınan çayın karşılığındaki bedelleri de bu ay sonuna kadar müstahsilimize ödeyeceğiz. Ayrıca 68 milyon liraya tekabül eden budama bedellerini de Ağustos ayı içerisinde üreticilerimize ödeyeceğiz. Ramazan ayının gelmesine yakın büyük bir hızla çay alımlarımıza devam ediyoruz. Üreticimizi memnun edebilme adına yoğun mesai harcıyoruz. Üreticilerimizin içi rahat olsun onlardan bu sürgün döneminde biraz daha sabır istiyoruz.”