ADIYAMAN'ın Çelikhan İlçesi'nde, bu yıl yaşanan kuraklık ve iklim şartlarından dolayı tütün rekoltesi geçen yıllara oranla yüzde 50 düştü.
Türkiye'de tütün üretiminde önemli yere sahip olan Çelikhan'da, kuraklık ve değişiklik gösteren iklim şartları nedeniyle bu yılki kaliteli tütün rekoltesi geçtiğimiz yıllara oranla yarıya düştü.

Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya, yaşanan iklimsel sıkıntılar yüzünden tütün üreticisi çiftçilerin büyük zorluk yaşadığını belirterek, ilçede tarımının gelişmesi için bölgede yapılması planlanan Çat Barajı'ndan bölgeye su getirmeyi planlayan projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Tütün hasadının kuraklık nedeniyle çok geç yapılabildiğine dikkat çeken Kaya, şunları söyledi:
"Normal şartlarda eylül ayının başında tütün hasadına başlanırken, bu yıl yaz mevsimini çok sıcak ve kurak geçmesinden dolayı tütün hasadına eylül ayının sonlarında ancak başlaya bildik.

Ekim ayının ortalarında tütünlerin tam da kuruyacağı bir dönemde 10 gün boyunca aralıksız bir şekilde yağan yağmurlar, tütünlerin iskelelerde ve çatılarda küflenmesine neden oldu. Toplamda bu yıl kaliteli tütün dediğimiz anaçta yüzde 70'lere varan bir düşüş söz konusu. Kaliteli tütün yok denecek kadar az. Bu kurak dönemleri yaşamamak için yılan hikayesine dönen Çat Barajından cazibe yolu su gelmesi projesinin bir an evvel uygulanması gerekir" dedi.