Antalya şehir merkezine doğalgaz sağlayacak orta basınç çelik hattının, ana arterlerden geçen son 1 kilometrelik bölümünün imalatı için gerekli hazırlıklar yapıldı. Adnan Menderes Bulvarı’nda 350 metre, Burhanettin Onat Caddesi’nde 650 metre uzunluğunda yapılacak çalışmayla orta basınç hattının, kent merkezindeki imalatı tamamlanacak. Bu çalışma sayesinde, Kepez’den başlayarak, Muratpaşa ile Aksu’ya kadar devam eden ve bu bölgeleri besleyecek olan dağıtım hattının gazlanması sağlanmış olacak.
    Antalya’da 2011 yatırım programı kapsamında, orta basınç çelik hattının yapımına Kepez’den başlayan Olimposgaz’dan yapılan yazılı açıklamada, Muratpaşa, Aksu, Kadriye, Belek bölgesinden geçerek Serik’e kadar uzanan 53 kilometrelik doğalgaz boru hattı imalatının, son 1 kilometrelik bölümü dışında turizm sezonu başlamadan tamamlanacağı ifade edildi. Ana besleme hattının kent merkezinde kalan bir kilometrelik bölümünün yapımına ise Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin kararına uygun olarak 23 Temmuz 2011 tarihinde başlanacak. Çalışmalar, yaz sezonu ve trafik yoğunluğu dikkate alınarak özel ekiplerle ve hızlı şekilde bitirilecek.
        İlk etapta Adnan Menderes Bulvarı’ndan geçen 350 metrelik ana besleme hattı çalışılacak. Hattın yapımı 5 gün sürecek. İlgili kurumlardan verilen kazı izni kapsamında, Burhanettin Onat Caddesi’ndeki 650 metre uzunluğundaki çelik hattın yapımı ise bir hafta içinde gerçekleştirilecek.

TRAFİK YÖNLENDİRMELERİ
    Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki 350 metrelik hattın çalışılacağı bölgenin trafik yönlendirmeleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kararına uygun olarak yapılacak.
        Çalışmalar sırasında, Adnan Menderes Bulvarı’nın Tekel binası önünden Şair Âdem Yolu’nun başlangıcına kadar olan bölümünde yolun bir şeridi trafiğe kapatılacak. Trafik akışı, bulvar üzerindeki diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanacak.