Hasan GÖÇER/EKİNÖZÜ (Kahramanmaraş), () - KAHRAMANMARAŞ'ın Ekinözü İlçesi'nde, 1 milyon Euro'ya mal edilen güneş enerjisiyle çalışan elektrik santrali düzenlenen törenle açıldı ve üretime başladı.
Özel bir şirket tarafından ilçenin Heyik mevkiindeki 20 dekarlık alan kurulan ve 1 milyon Euro'ya mal edilen elektrik santrali için açılış töreni düzenlendi. İlçenin elektrik ihtiyacının 4'te birini karşılayacak santralin açılış törenine Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, Türkiye’nin artan enerji ihtiyacının karşılanmasında yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttığını belirterek, "Başta teknolojik gelişmeler olmak üzere enerji ihtiyacımızın her geçen gün arttığı günümüzde, değişik enerji kaynaklarının zararları da tartışılıyor. Böyle bir ortamda böylesine zararsız bir şekilde doğanın ve güneşin kullanılması ile elde edileceği bu tesisin başta ilçemize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Akdemir Kömür Madencilik ve Enerji Ticaret ve Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Temirci ise doğduğu ilçeye yatırım yapmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından santralin açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI