Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mersin'de düzenlenecek olimpiyatlar için 500 trilyonluk yatırım yapacaklarını söyledi.
    Bakan Çağlayan, AK Parti İl Teşkilatı'nca düzenlenen teşekkür gezileri kapsamında Mersin'deki temaslarının ardından Anamur'u ziyaret etti. Burada partisinin yeni hizmet binasının açılışını yapan Çağlayan, AK Parti'nin, Anamur'da birinci parti olamadığını, ancak bunun ilçeye hizmet getirmelerini engellemeyeceğini söyledi.
    Anamur'daki gezisini tamamlayan Bakan Çağlayan, Bozyazı'ya geçerek parti binasının önünde vatandaşlara seslendi.
    Burada vatandaşlara hitap eden Çağlayan, seçim döneminde Mersin'le ilgili çeşitli vaatlerde bulunduklarını hatırlatarak, bunları teker teker hayata geçireceklerini söyledi. Yerel seçimlerin 2014'te yapılacağını anımsatan Çağlayan, bu seçimlerde yapacakları çalışmayla başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyeleri Ak Belediyecilikle tanıştıracaklarını vurguladı.
    Bugün Avrupa'nın birçok ülkesinde ekonomik sıkıntıların gündemde olduğunu anlatan Çağlayan şöyle konuştu: "Avrupa'nın birçok ülkesi perişan. Ciddi ekonomik tehdit ve tehlikelerle karşı karşıyalar. Ama Türkiye'nin maşallah taş gibi ekonomisi var. Bunu bilen faiz lobileri, çeşitli senaryolar üretip, Türkiye'nin kaynaklarını sömürmek istiyor. Ama şunu bilmeliler; Türkiye'nin ekonomisi birçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumda. Bizim ülkemizi Allah nazardan korusun. Toplam borcumuz, yıllık gelirimizin yüzde 40'ına denk geliyor. Bu güçlü bir ekonomimizin olduğuna dair önemli bir gösterge. Böyle bir ülkede kriz olur mu? Evvel Allah olmaz. Birçok Avrupa ülkesinin bakanı ve başbakanı bizi arayıp, ülkemizi model almak istediğini söylüyor. Faiz lobisi yine eski günlerin hayalini kuruyor. Artık atı alan Üsküdar'ı geçti. Çok şükür başbakanımız olduğu sürece o günler yaşanmaz yeniden."
    Herkesi kendilerine kardeş kabul ettiklerini dile getiren Çağlayan, "Bize oy verenlerden Allah razı olsun. Onlar bizim kardeşimiz. Ama bize oy vermeyenler de bizim kardeşimiz. Onlar da bizim hizmetlerimizi gördükçe, bir gün bize oy verecekler. Onlar da bir gün AK Partili olacak." diye konuştu.

    ÇAĞLAYAN AYDA ÜÇ KEZ MERSİN'E GELECEK
    Bazı milletvekillerinin sadece seçim döneminde halkın karşısına çıktığını, ancak kendilerinin bunlardan olmayacağını vurgulayan Çağlayan, Mersin'e ayda en az 3 kez gelerek, herkese nasıl milletvekilliği yapılacağını göstereceklerini kaydetti.
    Bakan Çağlayan, seçim döneminde partisini destekleyen seçmenlere de teşekkür ettiği konuşmasında, herkesin bugünden itibaren yerel seçimlere yönelik çalışmalara başlamasını istedi.
    Bakan Çağlayan'ın Bozyazı ve Anamur'u kapsayan teşekkür gezilerine Ak Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, Çiğdem Münevver Ökten ve Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt eşlik etti.