İstanbul, 22 Nisan () - Etkin Girişimci Destekleme Derneği Endeavor Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Murat Özyeğin seçildi.

Sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı desteklemek amacıyla ümit vaat eden yarının büyük işletme sahiplerini -Etkin Girişimcileri- seçip onlara yol göstererek ivme kazandıran ve küresel bir hareketin yerel önderliğini yapan Endeavor Türkiye’nin Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Murat Özyeğin seçilirken, Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları da  Emre Kurttepeli  ve Sayman Selçuk Yorgancıoğlu oldu.

Endeavor Türkiye'nin 2015-2016 dönemi 18 kişilik Yönetim Kurulu, kurucu üyeler Murat Özyeğin (Başkan), Ali Koç, Özcan Tahincioğlu, Suzan Sabancı Dinçer, Vuslat Doğan Sabancı'nın yanında, önceki dönemden devam eden Alp Saul, Bülent Çelebi, Cansen Başaran Symes, Ebru Özdemir, Emre Kurttepeli, Hayri Çulhacı, Işık Keçeci Aşur, Selçuk Yorgancıoğlu, Sina Afra ve yeni katılan Cem Topçuoğlu, Emre Zorlu, Fady Jameel ve Nevzat Aydın'dan oluştu.

Genel Kurul’un ardından Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin ve Endeavor Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı Endeavor Ağı buluşması gerçekleşti.

Buluşmada konuşan Özyeğin, “Bir sivil toplum hareketi hiçbir zaman tam olarak başarıya ulaşmış sayılamaz çünkü doğasında çıtayı sürekli yükseltmek esastır” dedi ve ekledi:

“Ülkemizde 9. yılına girmeye hazırlanan Endeavor Türkiye, 2007 yılından bu yana toplam 47 şirketi temsilen 72 etkin girişimci seçti. Bugün bu portfolyo arasından 12 şirket başarılı exit yapmıştır ve 26’sına halen aktif destek vermekteyiz. Endeavor 2013 yılı sonunda girişimcilerinin yönettiği şirketlerin yıllık yüzde yüzde 25 büyüme hızına ulaşmasına, 359 milyon dolarlık toplam ciro ve 4 bin kişiye istihdam yaratılmasına katkı sağlamıştır. Güçlenerek büyüdüğümüz bu yolda Endeavor olarak kümesel ve coğrafi yaygınlaşmak, nitelikli çözüm ortaklıkları oluşturmak ve özgün içerik geliştirmek 2015 yılında başlıca hedeflerimiz olacaktır.”

Endeavor Ağı’ndaki herkesin desteğiyle rol model etkisinin Türkiye'de daha yeni filizlenen girişimcilik ekosisteminin cansuyu haline geldiğini belirten Özyeğin, “Bu süreçte sadece girişimcilerimiz değil ama ekosistemdeki mentorlarımız, melek ve girişim sermayesi yatırımcılarımızın da her biri birer rol modeli olmuştur” dedi.

Türkiye’de etkin girişimcileri desteklemek amacıyla toplam 22 ülkede, 60’a yakın şehirde bulunan Endeavor Ağı’nı oluşturan 1000’den fazla girişimciyi ve iş dünyası temsilcilerini ortak bir hedef için birleştirmeye tüm paydaşlarının desteğiyle devam ettiklerini belirten Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Didem Altop da, “Senede 300’den fazla girişimci ile görüşerek trendleri takip etmenin yanı sıra girişimci adaylarının yaşadıkları zorlukları ve ihtiyaçlarını yakından gözlemleyebiliyoruz. Bu doğrultuda öğrendiklerimizle girişimci özendirme çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Yıllardır girişimcilerin hikâye ve deneyimlerini paylaşabileceğimiz farklı etkinlikler ve projeler düzenliyoruz. 2014’ten bu yana üzerinde çalıştığımız CaseCampus Vaka Çalışmaları Programı ile bu tutkumuzu yaygınlaştırarak, ölçeklendirilebilir bir formata getirip daha çok kişiye, daha etkili bir şekilde ulaşmayı amaçlıyoruz“ diye ekledi.

(FOTOĞRAFLI)