İSTANBUL, 30 Ekim () -  Özel sektör ve belediyelere Eylül ayında toplam 3.33 milyar lira tutarında 333 adet yatırım teşvik belgesi verilirken, aynı ay içinde 411 teşvik belgesi de iptal edildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan listeye göre bu yatırımlar kapsamında 621.5 milyon dolarlık makina ve techizat ithal edilmesi de yatırım teşvikleri kapsamınaalındı. Bu yatırımlar ile toplam 9 bin 274 kişinin istihdam edilmesi öngörüldü.

Buna karşılık, Eylül ayında, toplam 2.44 milyar lira yatırım büyüklüğüne sahip, yenilerin iki katının üzerinde, 18 bin 883 kişinin istihdam edilmesi öngörülen 411 adet teşvik belgesi de iptal edildi.

Eylül ayında verilen yatırım teşviklerinde bir kişilik yatırımın hacmi 359 bin lirayı buldu. Bir kişi için verilen teşvik belgeleri yatırım tutarı Ağustos ayında 379 bin lira düzeyindeydi.

Teşvik belgeleriyle, yapılacak yatırımlara KDV istisnası, yüzde 90'a kadar vergi indirimi, 10 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, 10 yıl boyunca gelir vergisi stopajı desteği ve 10 yıl boyunca sigorta primi desteği ve gümrük vergisi muafiyeti gibi teşvikler verilmesi öngörüldü.