İstanbul, 30 Temmuz () - Garanti Bankası'nın yılın ilk yarısındaki net kârı 2.06 milyar liraya çıkarken, aktif kârlılığı da yüzde 1.7 olarak gerçekleşti.

Garanti Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yolladığı açıklamaya göre, bankanın ikinci çeyrek net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27.2 artışla 1.03 milyar liraya çıktı.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “Seçim dönemini içine alan ve risk algısının yüksek seyrettiği 2015’in ikinci çeyreğinde, bilançomuzu başarılı bir şekilde yöneterek, sahip olduğumuz sağlam aktif kalitesi, güvenli likidite seviyesi ve kuvvetli sermaye yapısıyla, güçlü performansımızı sürdürdük" dedi ve ekledi:

"Yurtdışı borçlanma yaratmadaki başarımız ve uluslararası bankacılık alanındaki öncü rolümüzle, Nisan ayında sendikasyon kredimizi yenilemek için gerçekleştirdiğimiz işlem, piyasada 1.5 milyar Euro’nun üzerinde taleple karşılandı. Maliyet düşerken, tutar başarıyla 1.25 milyar Euro’ya arttırıldı ve 367 gün olarak yenilendi.”

Garanti’nin, sürdürülebilir ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan hizmet modeliyle istikrarlı büyümeye devam ettiğini belirten Özen, “Konut kredilerindeki öncülüğümüzü pazar payı kazanımıyla sürdürürken, bireysel kredilerde sektör liderliğimizi yüzde 14 pazar payına ulaşarak pekiştirdik" dedi ve şöyle devam etti:

"Gerek dağıtım kanalları, gerekse teknolojiyi iş süreçlerimize entegre eden uzun soluklu yatırımlarımızla, müşterilerimizin finansal ve sosyal tüm ağlarına dahil olarak bütünsel bir çözüm ortağı haline geldik. İşlemlerini İnternet Şubesi ve Cep Şubesi üzerinden gerçekleştiren dijital müşterilerimizin sayısı 3.5 milyonu aştı. İnternet Şubesi’nde 500'den fazla işlem tipiyle, en geniş işlem setine sahip olan tek bankayız."

(Fotoğraflı)