İstanbul, 27 Temmuz () - Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, yılın ilk yarısında toplam kredileri 273 milyar liraya yükselterek, ekonominin canlanmasına destek olduklarını söyledi.
Garanti Bankası'nin konsolide finansal tablolarına göre, bankanın aktif büyüklüğü 336 milyar liraya ulaşırken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 273 milyar liraya yükseldi. Garanti’nin yılın ilk yarısında net kârı, 3.1 milyar lira olarak gerçekleşirken, özkaynak kârlılığı yüzde 18.1, aktif kârlılığı da yüzde 2.1 düzeyinde gerçekleşti.
Genel Müdür Fuat Erbil, "2017 yılının ilk yarısında, tüm paydaşlarımızın bize olan güveniyle sağlam bilançomuzu daha da güçlendirirken, ekonominin canlanmasına destek olduk" dedi ve ekledi:
"1.25 milyar euro sendikasyon kredimizi başarıyla yeniledik ve uluslararası piyasalarda ilk defa Basel III uyumlu, 10 yıl vadeli 750 milyon dolar sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştirdik. 4 milyar dolar ile rekor talep gören ihracımız, Türkiye’den bir bankanın Basel III kapsamında gerçekleştirdiği en düşük maliyetli ve en yüksek tutarlı işlem oldu. IFC ile Türkiye’de ilk kez konut ipoteğine dayalı, 'Yeşil Mortgage' kapsamındaki projeleri destekleyecek ezber bozan bir anlaşmaya imza attık. Kredi Garanti Fonu kapsamında kullandırdığımız kredi tutarı 15 milyar lirayı aşarken, 10 yıldan fazla süredir sosyal ve ekonomik açıdan güçlenmelerini desteklediğimiz kadınlara sağladığımız finansman 3.2 milyar lirayı geçti."
Garanti Bankası olarak, Türkiye’nin sürdürülebilir geleceğine yaptıkları katkıdan gurur duyduklarını belirten Erbil, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"EMEA Finance tarafından CEE Bölgesi’nin (Orta ve Doğu Avrupa) En İyi Proje Finansmanı Kurumu seçildik. Türkiye ekonomisinin sürdürülebilirliğine katkıda bulunan projelerin finansmanında öncülük yapıyor, yenilikçi çözümler sunuyoruz. Bireysel, KOBİ, ticari, kurumsal, tüm ihtiyaçlar için müşterilerimizin yanında, onlarla birlikte, en iyi çözümü bulmak için çalışıyor, kesintisiz ve istikrarlı bir şekilde hayatlarında yer alıyoruz. Müşterilerimize dokunduğumuz her noktada, fiziksel olarak tüm Türkiye’de ve dijital platformlarda ise en önde yer alarak, hizmeti her kanaldan müşterimizin ayağına getiriyor, en iyi deneyimi yaşatmak için çalışıyoruz. Bize güvenen ve destekleyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim." (Fotoğraflı)