İSTANBUL, 27 Ekim () - Garanti Bankası'nın 2014 yılının ilk dokuz aylık net kârı 2 milyar 422 milyon lira oldu.

Garanti Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın aktif büyüklüğü, 2013 sonuna göre yüzde 9.1 büyüme ile 214 milyar 891 milyon liraya ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi kredilerinin toplamı da 165 milyar 787 milyon lira oldu.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "Yılın üçüncü çeyreğinde de, Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki KOBİ’lerimizi desteklemeye devam ettik. Sadece bankacılık ürün ve hizmetleriyle sınırlı kalmayan değer yaratımı anlayışımız doğrultusunda, ‘Dijital Dönüşüm Elçileri’ projesini başlattık" dedi ve ekledi:

"Proje kapsamında, iş ortaklarımızla, KOBİ’lere hizmet veren Müşteri İlişkileri Yöneticilerimizi dijital teknolojiler hakkında bilgilendiriyor ve KOBİ’lerin temel teknolojik gereksinimleriyle ilgili farkındalık yaratıyoruz. Garanti olarak, yıllardır kesintisiz yatırımı sürdürdüğümüz teknolojik gelişim ve değişim alanında KOBİ’lere katkıda bulunmak, onların dijital dönüşümünü desteklemek, bizi gerçekten çok heyecanlandırıyor."

Temmuz ayında, 500 milyon euro tutarında 5 yıl vadeli tahvil ihraç ettiklerini anımsatan Özen, "Yine üçüncü çeyrekte, farklı vade ve para cinslerinde bono ve tahvil ihraçları gerçekleştirmemizi sağlayan MTN adlı borçlanma programı kapsamında 1 yıl vadeli 500 milyon yen ihracını gerçekleştirdik" dedi.

Bankanın toplam mevduatı da 2013 yılsonuna göre yüzde 7.0 artarak 113 milyar 885 milyon liraya ulaşırken, toplam mevduat pazar payı yüzde 11.1 düzeyinde gerçekleşti.

Garanti açıklamasına göre, sermaye yeterliliği oranı yüzde 14.97 ve takipteki krediler oranı yüzde 2.25 olarak gerçekleşti.

 (FOTOĞRAFLI)