GÜNEYDOĞU Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Başkanı Mesut İşsever, ekonomik gelişmişliğin sürdürülebilmesi için siyasi istikrarın şart olduğunu söyledi.
GÜNSİFED Başkanı Mesut İşsever, Türkiye'de son bir yıl içerisinde siyasi ve ekonomik dengeleri olumsuz etkileyen istenmeyen olayların yaşandığında dikkat çekti. Türkiye'de, siyasi istikrarın ekonomik istikrarı desteklediğini ifade eden Mesut İşsever, "Türkiye güçlü bir ülkedir. Bölgesinde ve dünyada güçlü olmak zorundadır. Diğer ülkelerin, bizimle siyasi, kültürel bağı bulunan ülkelerin bizlerden beklentileri çok yüksek. Bu beklentileri karşılamak adında Türkiye güçlü durmalıdır" dedi.
Geçmişte yaşanan olumsuzlukların bir tarafa bırakılarak yeni Türkiye yolunda bir arada aynı hedefe gidilmesi gerektiğini ifade eden İşsever, son zamanlarda enflasyon ve faiz indirimi konusunun, reel olarak Türkiye ekonomisinde gözle görülür bir iyileşme yaşattığını ancak yine de olumsuzluklar olduğunu kaydederek, "Bu istikrarın sürdürülebilir olması adına, para politikalarının emin adımlarla işletilmesi gerek. Yatırımcının güçlü olmasını sağlayacak sistemlerin güçlendirilmesinin ve yatırımcıya kolaylık sağlayacak politikaların sürdürülmesi ülkemizin ulusal hedeflerine ulaşılması noktasında önemli geçiş noktaları olacaktır. Yine işletmelerin ucuz ve kolay finansmana ulaşması için devletin katılım bankacılığı ve diğer kolaylaştırıcı unsurlara destek vermesi gerekmektedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI