İftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmanın suyu üretildi. Birçok faydası bulunan hurmanın suyu diyet baklava, diyet yaş pasta, diyet kadayıf ve diyet kek gibi birçok üründe kullanılabiliyor.
        Ramazana sayılı günler kala iftar sofralarının olmazsa olmazı hurmalar marketlerdeki yerini aldı. Şifa deposu olarak bilinen ve birçok hastalığa iyi geldiği tıbben kabul edilen hurma artık sadece meyve olarak tüketilmeyecek. Bir firma hurmanın suyunu sıkarak daha pratik ve taşınabilir hale getirdi. Vatandaşlar tarafından ilgi gösterilen hurma suyu, diyet baklava, diyet yaş pasta, diyet kadayıf ve diyet kek gibi birçok üründe kullanılabiliyor.
        Hurma suyu satışlarına başlayan Konya’daki firmanın İşletmecisi Enver Çakmakçı, yeni ürünün Ramazan öncesi yoğun ilgi göreceğini tahmin ettiklerini söyledi. Hurma suyunun dünyada üretilen en özel çeşitlerden seçildiğini ve el değmeden üretilerek tüketiciye sunulduğunu söyleyen Çakmakçı, “Bilindiği gibi hurma Meryem Suresi’nde de önemi anlatılan bir meyve. Bir firma tarafından Türkiye’ye getirilen hurma suyunun Konya’daki satışını yapıyoruz. Birçok alanda kullanılabilecek olan hurma suyu rahatlıkla taşınabilir. Artık gittiğiniz her yere hurma suyunu taşıyabilirsiniz.” dedi.

TİP 2 ŞEKER HASTALARI DA TÜKETEBİLİR
        Öte yandan çay, kahve, sütlü tatlılar gibi şekerin kullanıldığı her alanda rahatlıkla tüketilebileceğini dile getiren Çakmakçı, “Bünyesinde sakaroz bulunmadığı için tip 2 şeker hastaları da rahatlıkla tüketebilir. Ayrıca bütün tatlı gruplarında, çay, kahve gibi içeceklerde tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Günlük hayatta yoğun enerji harcayan, sporcular ve diğer çalışanlar kalori ihtiyacını karşılamak için enerji içeceği olarak tüketebilirler. Diyet baklava, yaş pasta, diyet kek, kadayıf ve tüm sütlü tatlılarda rahatlıkla kullanılabilir.” diye konuştu.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
        Hurma suyunun tamamen meyvenin kendi özünden elde edildiğini ve hiçbir katkı maddesinin kullanılmadığını aktaran Enver Çakmakçı, hurma suyunun faydalarını şöyle sıraladı: “Stres ve yorgunluğu giderir, antioksidandır ve vücut direncini artırır. Kanser ve diğer hastalıklara karşı koruyucu özellikleri bilinmektedir. Hamile kadınların hamilelik dönemini rahat atlatmasını sağlar ve bu dönemde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Anne sütünü artırıcı özelliği vardır. Yaşlıların mide ve bağırsak sorunlarının giderilmesine katkıda bulunur.”