Bursa'nın Dağyenice bölgesine yapılacak 2 milyar dolarlık termal turizm bölgesi yatırımı 2012’de başlayacak. Bursa'nın Dağyenice bölgesinin termal turizm merkezi olmasi için valilik, belediye ve akademik odalar güçlerini birleştirdi. Dağyenice'ye 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput, bu yatırımla birlikte Bursa turizminde yeni bir dönem başlayacağını aktardı.
        Vali Şahabettin Harput, Dağyenice’de yapılacak termal turizm merkezi ile ilgili Heykel Valilik binasında düzenlediği basın toplantısı ile bilgi verdi. Vali Harput, 10 milyon metrekarelik bir alanda hayata geçecek Dağyenice termal turizm projesinin, Bursa turizmine farklı bir vizyon katacağını söyledi. 450 bin metrekarelik göletin de bulunduğu bölgenin master planında sona yaklaştıklarını belirten Vali Harput, akademik odalar ve Büyükşehir Belediyesi ile güçlerini birleştirdiklerini aktardı. Termal yatırımlarla Bursa'da yeni bir dönemin başladığını kaydeden Harput, termal tatil köyü projesinin sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin vizyon projesi olacağını söyledi.
        Vali Harput, şunları söyledi: "Yaklaşık iki yıldan bu yana devam eden projeyle ilgili arazi mülkiyet durumları ve benzeri birçok faaliyet yapıldı. Bakanlar Kurulu'nun turizm bölgesi ilan ettiği Dağyenice'de master planının sonuna yaklaştık. Ardından imar planı ile inşaat çalışmaları başlayacak.”
Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile bu projeyi ortak yürüttüklerini bildiren Vali Harput, şöyle devam etti: “Büyük hedefleri olan bu projenin ayaklarının yere sağlam basması gerekiyordu. Şehrin tüm dinamikleri ile ortaklaşa bu iş birliğine imza attık. Hukuki, imar, çevre ve birbirini tamamlayan bütün konularla ilgili gerçekçi bir planlama yapıldı. Master plan bu işin anayasasıdır. Bundan sonraki planlar bu anayasaya göre olacak. Belediye ve odalarımız ile birlikte şehir dinamikleri bu projenin hayata geçmesinde ortak hareket ettik."

“ARAZİLER KAMULAŞTIRMA YAPILACAK”
        Bölgede yüksek fiyatlara arsa satıldığı iddialarını da cevaplayan Vali Şahabettin Harput, "Bazı söylentiler kulağımıza geliyor. Bazı vatandaşlar arsa alarak spekülatif yaklaşımlarla hareket ediyor. Bölgedeki özel mülkiyet arazileri kamulaştırılacak. Bunun prosedürü ne olacak, hepsi belli. İnsanlar yüksek fiyatlarla birbirinden gayrimenkul satın almamalı. Vatandaşlar bu konuda hassas ve dikkatli olsunlar. Bu projenin yürütülmesinde kamulaştırma esası uygulanacaktır." şeklinde konuştu.

“2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM 2012’DE BAŞLAYACAK”
        Master planına son şeklini vermek için önümüzdeki hafta firmalar ve odalarla bir araya geleceğini anlatan Vali Harput, "İki milyar dolarlık yatırım yapılacak. Bir kişinin emriyle ve kararıyla bu mümkün olmayacak. Geniş bir diyalog ve iyi bir iş birliği ile bu işe koyulduk. Bugüne kadar tüm odalarımız ve yerel yönetimlerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. İşin en önemli safhasının proje aşaması olduğuna dikkat çeken
Vali Harput, “Önümüzdeki hafta master planı ile ilgili firmalarla görüşeceğiz. Planların her aşamasında arkadaşlarımızın her zaman fiilen katkılarını almak istiyoruz. Bu proje Ahmet'in, Mehmet'in projesi değil. Bu proje Türkiye'nin projesidir.” ifadelerini kullandı. Hedeflerinin projeyi en kısa zamanda başlatmak olduğunu anlatan Vali Şahabettin Harput, imar planlarını bitirerek yatırımcılara alanı açacaklarını, 2012 yılında projenin başlamasını hedeflediklerini kaydetti.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Necati Şahin de, projenin 10 milyon metrekarelik bir alanda hayata geçirileceğini belirtti. Şahin, "Özel idare tarafından yapılacak proje, sağlık, spor ve kongre turizm merkezi olarak hizmet verecek. Dağyenice, Bakanlar Kurulu tarafından turizm merkezi ilan edildi. Bu proje mevcut anayasaya aykırı değil. Bu projede hiç kimseye rant sağlanmıyor. Burada Bursa'nın rantı var. Biz yanlış projelere karşı çıkan bir meslek örgütüyüz. Sayın valimiz projeyi mahkeme kapılarına götürmedi. Doğru olan yapılarak, bu meseleyi biz masa başında hallettik." şeklinde projeye verdikleri desteği dile getirdi.