İstanbul, 25 Temmuz () - İstanbul, 25 Temmuz () - BThaber Şirketler Grubu tarafından bu yıl 18. kez yapılan İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması’nda HES Kablo’ya Telekomünikasyon Altyapı Donanım Gelirleri ve Donanım İhracatı Gelirleri kategorilerinde iki birincilik ödülü birden geldi.
HES Kablo’dan yapılan açıklamaya göre BThaber Şirketler Grubu adına M2S Araştırma ve Pazarlama Hizmetleri tarafından yapılan İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması’nda Türkiye’nin en büyük 500 bilişim şirketi açıklandı.  Bu yıl 18. kez yapılan İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması’nda HES Kablo, Telekomünikasyon Altyapı Donanım Gelirlerine göre yapılan sıralamada birinci oldu. Araştırmada Donanım İhracatı Gelirleri’ne göre de yapılan sıralamada da ilk sırada alan HES Kablo’nun ödülünü Marmara Bölge Müdürü Serdar Özbey Günal aldı.
HES Kablo ayrıca “Bilişim 500” genel sıralamasında 49’uncu, “Türkiye Merkezli Donanım Üreticisi” sıralamasında 3’üncü; “Türkiye Merkezli Üretici” genel sıralamasında 5’inci ve “İletişim Teknolojileri Şirketleri” sıralamasında 18’inci sırada yer aldı.