İnternet hosting için yurtdışına giden paralara dur demek için harekete geçen "www.acilhost.com", 149 liraya sattıkları hosting hizmetini ücretsiz vermeye başladı. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf İnan, Türkiye'de her kurumun kolayca internet sitesine kavuşmasını hedeflediklerini söyledi.
acilhost.com'un kuruluşunun 11. yıldönümü dolayısıyla böyle bir kampanya yaptıklarını ve beş yıl devam edeceğini belirten İnan, “Tek şartımız, 'adınızsoyadınız.com.tr' alan adının bizden satın alınması. Bu da 39 lira ve KDV gibi cüzi bir fiyata karşılık geliyor. Burada hostingin kime ait olduğunu, yasal sorumlusunu da belirlemiş oluyoruz. Ücretsiz hosting hizmetlerinde sorumlunun tespit edilmesi zordur.” dedi. Bu kampanyayla okulların hızlı açılan profesyonel hosting alanından yayın yapmasının sağlanacağını da ifade ederek, ayrıca kaymakamlıklar, emniyet müdürlükleri, köyler, kasabalar, hattâ bütün ticari şirketler, sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve derneklerin de bedava hosting hizmetinden yararlanarak intenet sitesi kurabileceğini vurguladı. Ücretsiz hosting hizmetinde beş tane site yayınlanabildiğini anlatan İnan, bugüne kadar Türkiye'de böyle bir uygulama olmadığını söyledi. Hosting faal hale geçirildikten sonra 1 saat içinde internet sitesinin yayına başlayabileceğini belirtti.
Yusuf İnan'ın verdiği bilgiye göre ücretsiz hosting hizmetinin özellikleri şunlar: 2 GB alanı, 10 GB bant genişliği, sınırsız eposta adresi, sınırsız veritabanı (MySQL), beş farklı site yayınlama imkanı, 7x24 saat teknik destek.