İnternet ve televizyonu bir araya getiren Smart TV, Vestel bayilerinde satışa sunuldu. Bu yeni ürün, müzik sitelerinden Facebook ve Twitter'a, video paylaşım kanallarından bankaların internet şubelerine kadar ayrı içeriklerin televizyondan görülebilmesine imkan tanıyor.
Evinde Smart TV bulunanlar, kaçırdıkları film ya da dizileri diledikleri zaman izleyebiliyor.
Vestel Genel Müdür Yardımcısı Metin Salt, “Hem ara yüzü hem içeriği ile yerel aynı zamanda dünyaya mal olan bir ürün ortaya koyduk. Smart TV ile yerli kullanıcıya zengin yerel içerik sunacağız.” dedi. Metin Salt, bu segmentte LCD TV’ye paralel bir piyasa payı tutturmayı ve gelecek 4 sene içinde satışlarını yüzde 100 artırmayı hedeflediklerini bildirdi.
Smart TV'nin ekstra bir cihaza gerek duymadan ücretsiz servis ve kolay internete imkan tanıdığını belirten Salt, seneye Vestel olarak üretecekleri televizyonların yüzde 50’sinin, 2013’ten itibaren ise yüzde 100’ünün Smart TV olacağını açıkladı. Salt, şöyle devam etti:
“Televizyon, saltanatını internete kaptırmamak adına yenilenmeye ihtiyaç duyuyor. Bu yenilenmede internetle daha sıkı bir dostluk kurması, internetin vaat ettiği özgürlüğü vaat etmesi gerekiyor. Nasıl televizyon kanalları internet ortamını kullanıyorsa, web siteleri de televizyonu büyük ekrana kavuşma fırsatı olarak görüyor.”
İnternet televizyonculuğunun piyasa büyüklüğüne bakıldığında değişimin daha iyi anlaşılabileceğini anlatan Salt, 2010’da dünyada satılan televizyonların yüzde 20’sinin internet özellikli Smart TV’ler olduğunu, bu oranın 2015’te yüzde 65 ila 70’i bulacağını ve Smart TV satış adedinin 140 milyonu geçeceğini öngördüklerini ifade etti. Salt, ayrıca Vestel’in dünyanın üçüncü büyük TV üreticisi olduğunu ve Türkiye televizyon piyasasında birinciliğe oynadıklarını vurguladı.

ORTADOĞU ÜLKELERİ TÜRK DİZİLERİ SMART TV’DEN İZLEYECEK
Smart TV, tek bir butonla binlerce filmi normal yayın akışı sırasında kaçırılan diziyi, milyonlarca videoyu erişilir hale getirecek. Ürün, sunduğu geniş müzik arşiviyle televizyonu bir müzik istasyonu haline getirirken, kullanıcıların güncel haberleri, hava ve para durumlarını takip etmesini ayrıca online bankacılık işlemlerini yapabilmesini mümkün kılacak. Ayrı indirim ve kampanya fırsatı da ürün kullanıcılarının ellerinin altında olacak.
Metin Salt, CNN Türk, NTV, Habertürk gibi haber televizyonlarından ATV, Kanal D, Show TV gibi kanallara ve bunların yerli içeriklerine, TTNET Müzik gibi müzik portallerinden Şehirfırsatı.com gibi alışveriş ile fırsat sitelerine kadar 50’ye yakın yerel içerik sağlayıcıyı bu portalde buluşturduklarını dile getirdi. Yakın tarihte portalde bir o kadar daha içerik sağlayıcıyı kullanıcılara hizmet vermek üzere bir araya getireceklerini duyuran Salt, şunları kaydetti:
“Sağladığımız yerel içeriklerin yanı sıra Facebook gibi dünya üzerinde yüz milyonlarca insanın kullandığı platformları da Türkçe sunarak ‘yerli kullanıcıya yerel içerik’ sağlıyoruz. Ayrıca portalimizde sunduğumuz yerli içeriği büyük rağbet gördüğü yakın coğrafyada da erişilebilir kılacağız. Ortadoğu ülkelerindeki kullanıcılarımız, çok sevdikleri yerli dizilerimizi tekrar tekrar izleyebilecekler. Böylece teknoloji ihracının yanı sıra kültür ihracına da öncülük ve hizmet etmiş olacağız.”