Fatih TURAN/OF (Trabzon), () - TÜRK iş dünyasının tanınmış isimlerinden Ali Osman Ulusoy, ölümünün 2’nci yıldönümünde Of ilçesindeki mezarı başında anıldı.
İstanbul'da 2 yıl önce yaşamını yitiren işadamı Ali Osman Ulusoy için Of ilçesindeki mezarı başında anma töreni düzenlendi. Çamlı Mahallesi'nde bulunan Ulusoy'un kabri başında Kuran ve ilahiler okundu, dualar edildi. Anma törenine Ulusoy ailesinin yanı sıra işadamı Saffet Ulusoy, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Genel Sekreteri Hakan Gürhan, CHP Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu, Kızılay eski Başkanı Tekin Küçükali ve vatandaşlar katıldı. Anma töreninde gözyaşlarına hâkim olamayan işadamı Ulusoy’un kızı Hülya Ulusoy da katılanlar teşekkür etti. Anma töreninde konuşan Saffet Ulusoy, Ali Osman Ulusoy'un yaptığı çalışmalarla kent ve ülke menfaatine önemli katkıları olduğunu söyledi. 
ALİ OSMAN ULUSOY KİMDİR?
1927 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğan Ali Osman Ulusoy, Ulusoy şirketinin Trabzon'daki temsilcisi olarak yaşamını sürdürdü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere bir çok sivil toplum örgütünde görev aldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın 32 yıl boyunca Meclis Başkanlığı görevini yürüten Ali Osman Ulusoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) 20 yılı aşkın süreyle Başkan Vekilliği görevinde bulundu. DEİK Türk - İran İş Konseyi'nin kuruluşundan sonra Başkanlığını yapan Ulusoy, Trabzonspor'un kurucu üyeliği ve ilk başkanlığını da yaptı. Ulusoy, TOBB Başkanvekili olarak Bakü - Ceyhan boru hattı projesinin hayata geçirilme evresinde 1997 yılında Tiflis'te düzenlenen törenlerde Türkiye adına sözleşmelere imza koydu.

FOTOĞRAFLI