Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARABÜK'te istişare toplantısı yapan işadamları, İstanbul'daki asansör faciasıyla yeniden gündeme gelen iş güvenliği ve işçi sağlığına dikkat çekmek için baret ve maske taktı.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Büyük Kulüp'te düzenlediği, 'Demir çelik üreticileri ve haddecilerin sorunları, çözüm önerileri' konulu istişare toplantısında işadamları bir araya geldi. Karabük Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili'nin de katıldığı toplantıda işadamları, İstanbul'daki rezidans inşaatında 32'nci kattan yere çakılan asansörde 10 işçinin yaşamını yitirmesiyle yeniden gündeme gelen iş güvenliği ve işçi sağlığına dikkat çekmek için toplantı öncesi baret ve maske taktı.
TSO Başkanı Sedat Namal, Karabük'ün Türkiye sanayisinin beşiği olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Burası basiretli tüccarların ve ahlaklı işçilerin olduğu bir kent. Son zamanlarda gündemde olan iş ve işçi güvenliğiyle ilgili olayları üzülerek seyrediyoruz. Bu yapacağımız toplantıda bulunan odamızın üyeleri ve haddeciler olarak işçiye ve iş güvenliğine verdiğimiz desteği belirtmek için hepimiz baret ve maskelerimizi takıyoruz." Namal'ın açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

FOTOĞRAFLI