İSTANBUL,() İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, FED’in faiz arttırımına ilişkin yapmış olduğu açıklamaları ve bu açıklamaların piyasalara olan etkilerini değerlendirdi.

Çağlar, küresel ekonomik durgunluğu fırsata dönüştürecek potansiyelin Türkiye’de mevcut olduğunu belirterek ekonomik kriz beklentilerinin aksine ülke ekonomisi üçüncü çeyrekte de büyüyecek dedi.

İTO Başkanı Çağlar, küresel ekonomik durgunluk, artan bölgesel karışıklık ve seçim belirsizliğine rağmen geçmiş yıllarda yapılan reformların Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını arttırdığını belirtti. Fırtına dindiğinde ve siyasi istikrar sağlandığında, düşük seyreden emtia fiyatlarının da yardımıyla ülke ekonomisinin geçmiş dönemki hızlı büyüme sürecine dönebileceğini kaydeden Çağlar şunları söyledi:

“FED’in etkisinin en çok siyasi belirsizliğin hüküm sürdüğü Brezilya ve Türkiye’de görülmesi bir tesadüf değil. Bu belirsizliğin ortadan kalkması ile Türkiye’de ki ticari ortam çok daha elverişli olacaktır. Unutulmamalıdır ki, en iyi çıkışı biz yaparız, keza Brezilya için düşük emtia fiyatları büyük sorun teşkil ederken, bu durum Türkiye için bir fırsat oluşturuyor.”

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ayrıca “Ticaret, statik değil dinamik bir yapıdır. Dolayısıyla bu dinamizmle ticaretin çarkları döndüğü sürece sonuç güçlü bir Türkiye olacaktır” dedi.