İstanbul, 27 Nisan () – Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Kahvaltı Toplantılarının Nisan ayı buluşmasında konuşan yapımcı Tuluhan Tekelioğlu, “Kim olursak olalım, eğer güzel bir şekilde yaşamayı arzu ediyorsak dayanışma göstermemiz şart” dedi.

KAGİDER, Kahvaltı Toplantılarının Nisan ayı buluşmasında Birleşmiş Milletler (BM) WEPS İş Dünyası Sözcüsü Nur Ger ve “Yapabilirsin” filminin yapımcısı Tuluhan Tekelioğlu’nu ağırladı. Toplantı kapsamında ayrıca girişimcilik üzerine çalışmaları bulunan Prof. Dr. Ali Beba da bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantının açılışında konuşan KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Emine Erdem, Suteks Grup’un sponsorluğunda yapılan Yapabilirsin belgeselinde 9 kuvvetli kadının hayat hikâyesine yer verildiğini söyleyerek, “Bu önemli eseri bize kazandırdığı için Nur Ger’e ve filmin yapımcısı Tuluhan Tekelioğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Yapabilirsin’ fikrinin nasıl geliştiğine ilişkin bilgiler veren Nur Ger, “Tuluhan Tekelioğlu ile geçen Ağustos ayında bir araya geldik. Umuda ihtiyacımız olduğunu ve bu nedenle de bir umut filmi yapmak istediğini belirtti. Filmde başarılı olmuş ya da gerçekten fark yaratmış kadınlarımızın hikâyelerini anlatmak istiyordu. Fikir çok beğendik ve destek olmaya karar verdik. Bu filmin zamanı ve yaşı yok. Ne zaman izlerseniz izleyin bütün kadınlara örnek olacak detayları göreceksiniz” dedi.

Toplantıda konuşan Tuluhan Tekelioğlu ise çekimleri 4 ay süren “Yapabilirsin” filminin altıncı belgeseli olduğunu ifade ederek, “Gerek dünya gerekse de Türkiye olarak kolay bir zamandan geçmiyoruz. Özellikle bulunduğumuz coğrafyada yaşanılan acılar kolay kolay geçmeyecek. O nedenle bizi kurtaracak olan şey umut ve dayanışmadır. Kim olursak olalım, eğer güzel bir şekilde yaşamayı arzu ediyorsak dayanışma göstermemiz şart. Her yaştan insana değen filmimiz umut arayan herkese dokunuyor” dedi.

KAGİDER üyeleri, açılış konuşmalarının ardından 9 kadının hikâyesinin anlatıldığı ‘Yapabilirsin’ belgeselini izledi.

Filmden sonra girişimcilik üzerine çalışmaları bulunan Prof. Dr. Ali Beba, yaptığı sunumunda fırsatları değerlendirme, şirket kurma gibi adımları içeren girişimcilik serüvenlerini yaratıcı örnekler üzerinden anlattı. (Fotoğraflı)