Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - EDİRNE’de yurt dışına çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen ihracat malzemesi yüklü TIR'lar, 10 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. TIR parkının kuyruklara çare olmadığını ifade eden sürücüler, kavurucu sıcakta kuyrukta beklemenin çok daha zor olduğunu söyledi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bulgaristan’a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Taşıdıkları ihracat yüklerini yurt dışına götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR'lar, Bulgaristan gümrüğünde işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle yaklaşık 10 kilometre, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 5 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.
Kapıkule yolu kenarında sıralanan TIR’larda çıkış yapacakları zamanı bekleyen sürücüler özellikle hafta sonları meydana gelen kuyruklara tepki gösterirken, TIR parkının da çözüm olmadığını söyledi.
Sıcak havada kuyrukta beklemenin çok daha zor olduğunu ifade eden TIR sürücüsü Murat Aydın, "Ben Almanya’ya ve Belçika’ya yük taşıyorum. Sabaha karşı sıraya girdim hala bekliyoruz. Gümrüklerde her hafta kuyruk oluyor. Hiç kimse bir çözüm bulamadı bana. Açılan TIR parkı hiçbir şeyi değiştirmedi. Hafta sonları bu kuyruklarda maf oluyoruz. Buna hiç kimse bir önlem bulamadı. Sıcaktan anamız ağladı, çamaşırlarımızla araç içerisinde bekliyoruz. Kuyruk olan yollarda tuvalet yok, ekmek yok. Perişan haldeyiz" dedi.
Bulgaristan’a açılan diğer sınır kapısı olan Hamzabeyli de ise yine ihracat malzemesi yüklü TIR'lar da 5 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Her iki kapıda da TIR sürücülerinin sıcak altındaki bekleyişleri sürüyor.

FOTOĞRAFLI