EDİRNE’de Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapacak TIR’lar yaklaşık 9 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, firmaların pazartesi günü Avrupa ülkelerindeki adreslere teslimat yapmak istemesi nedeniyle araç yoğunluğun oluştuğunu söyledi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda çıkış yapacak TIR’lar uzun kuyruklar oluşturdu. İhracat yüklerini hafta başına yetiştirmek isteyen TIR sürücüleri dün gece saatlerinden itibaren sıraya girerken, özelikle Bulgaristan’a çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR’lar yaklaşık 9 kilometre, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 4 kilometre kuyruk oluşturdu.
Kapıkule Sınır Kapısı’nda akşamdan bu yana sırada beklediğini kaydeden TIR sürücüsü Mustafa Taylan, "Almanya’da yük taşıyorum, dünden bu yana buradayım. Olduğumuz yerde bekliyoruz, kuyruk hala erimedi. Ben 12 saattir bekliyorum ama 24 saattir bekleyen arkadaşlarımız bile var" dedi. Makedonya’ya ihracat yükü taşıdığını anlatan Fikret Seçen ise "Sabah 06.00’dan bu yana kuyrukta çıkış yapmak için bekliyorum. Burada sürekli kuyruk var ve biz neden bu kadar beklediğimizi bilmiyoruz" diye konuştu.
ONARIM, ALIMLARI ETKİLİYOR
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, firmaların pazartesi günü Avrupa ülkelerindeki adreslere teslimat yapması nedeniyle araç yoğunluğun oluştuğunu belirterek, "Gümrükteki TIR yoğunluğunun Cuma gününden başlıyor, Pazar akşamına kadar devam ediyor. Türkiye’den çıkışta herhangi bir sorunun yaşanmıyor. Gelen TIR sayısı Bulgaristan’daki alım kapasitesini aşıyor. Aynı zaman da sınırın karşı tarafındaki gümrük onarım çalışmaları da alımları etkiliyor" dedi.
Bulgaristan’a açılan diğer gümrük kapısı Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda da dün akşam saatlerinden itibaren 4 kilometrelik kuyruk oluştu. Bulgar gümrüğünde işlemlerin yavaş yapıldığı için uzadığı belirtilen kuyruktaki sürücüler, kuyruklara çözüm getirilmesini istedi.

FOTOĞRAFLI