KAYSERİ, () - KAYSERİ Şeker Fabrikasında  çalışan sendikalı bin 20 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile ücretlere ortalama yüzde 29.5 oranında zam yapıldı. Ramazan Bayramı öncesi fabrika çalışanları çifte bayram yaptı
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. ile Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası arasında 26 Nisan 2017 tarihinde başlayan 27'nci  dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri yasal süre içerisinde olmak üzere tüm maddeler üzerinde 21 Haziran 2017 tarihinde uzlaşma sağlanarak imza altına alındı. Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök imza töreninde yaptığı  konuşmada şunları söyledi:
"Ülkemizin çok çeşitli problemleri var çalışanlarımızın, çalışma hayatımızın problemleri var, sektörümüzün problemleri var, çiftçimizin problemleri var biz, pancar üreticileriyle, yöneticilerimizle, çalışanlarla beraber bu sektörü ayakta tutmak mecburiyetimiz var. Kayseri Şeker Fabrikamızın ortalama ücretlerine baktığımızda, bugün yönetim kurulunun hakikaten fevkalade ince çalışmasıyla verebileceklerinin en azami noktasını verdiklerini düşünüyorum ve sektörün bu sıkıntılı zamanında böyle bir toplu sözleşmeye imza koymaktan da çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim."
'PARRON ŞİRKETİ DEĞİL'
Fabrikanın sahibi Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da, müzakereyi yürütenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şöyle dedi:
"Burası bir patron şirketi değil. Biz buranın emanetçisiyiz. Bundan sonra da gerek sizlerin, gerekse çiftçimizin göstermiş olduğu tavır ve güvenden dolayı daha fazlasını yapma azim ve kararlılığındayız. Çünkü buna ihtiyaç var. Kayseri Şeker Fabrikasının daha yükselmesi lazım. O nedenle biz işlerimizi bundan sonra da ilk günkü heyecanla yürütme azmindeyiz. Ama bunu biz tek başımıza yapamayız. Yol arkadaşımız sizler ve çiftçilerimizdir.’’
İmzalanan toplu sözleşmeyle, bin 20 işçinin ücretlerine 2 yıl için ortalama yüzde 29.5 oranında zam yapıldığı açıklandı.