ZONGULDAK'ta, geçen 13 Nisan'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında kayyum atanan maden şirketinde 3 aydır ücret alamadıkları için iş bırakan işçiler, Valilik önünde oturma eylemi yapıyor.
Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde faaliyet gösteren Deka Madencilik A.Ş.'de Ocak ayından itibaren ücret alamadıkları için geçen 4 Nisan'da iş bırakan 120 işçiden yaklaşık 50'si, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına katıldıktan sonra Valilik önündeki Şehitler Anıtı'nda oturma eylemi başlattı. Madenciler, eylemlerinin 3'üncü gününde de yağmur altında oturmaya devam etti. Yamğura rağmen Valilik önünden ayrılmayan işçilerden bazıları ıslanmamak için başlarının üzerine karton koydu.
İşçi temsilcilerinden Metin Ardıç, alacakları ödenmeyince 4 Nisan'dan itibaren iş bıraktıklarını hatırlatarak şöyle konuştu:
"Ocak ayından bu yana maaş alamıyoruz. İş bırakma eylemi devam ederken şirketimize kayyum atandı. Şirketten ayrılan arkadaşlarımızın çıkışları verilmedi. Şu anda da maaşlarımızı alamadığımızdan ne evin ne de esnafın yüzüne bakma yüzümüz olmadığı için oturma eylemi gerçekleştiriyoruz. Bu eylem de yetkililerden bir cevap gelene kadar devam edecek. Biz maaşlarımızın ödenmesini, çıkış verilecekse çıkışımızın verilmesini talep ediyoruz. Başka bir sigortalı işte çalışmak istiyoruz. Bize kayyum tarafından bir açıklama yapılmasını istiyoruz. Buradakilerin evine gidebilmesi için maaşlarımızın ödenmesini istiyoruz. Bu iş sonuçlanana kadar burada bekleyeceğiz."

FOTOĞRAFLI