Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB)'nde ‘Kendi İşim Gibisi Yok’ eğitim programı başladı. Programı tamamlayan kursiyerler, 60 saatlik eğitimin ardından 27 bin lira hibe ve 70 bin lira geri ödemeli krediden faydalanabilecek.
    SESOB, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle düzenlenen sertifika programı başladı.
    Eğitim programında girişimci adaylarına iş planlama, iş geliştirme, işini kurma ve yönetme, ortak çalışma kültürü, pazarlama ve projelendirme ve iletişim, insan kaynakları konularında bilgi aktarılacak. 60 saatlik eğitimini tamamlayan kursiyerler, alacakları sertifikalarla 27 bin lira hibe ve geri ödemeli 70 bin liralık kredi imkanından yararlanmaya hak kazanmış olacak.

YÜZDE 70'İ PROJE HAZIRLAYARAK BAŞVURDU
SESOB Başkanı Hasan Alişan, programla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Hayalini Seç, Harekete Geç’ ve ‘Kendi İşim Gibisi Yok’ eğitim programlarıyla 150 kişiye eğitim verildiğini belirtti.
    Alişan, eğitim alan girişimcilerin yüzde 70'inin proje hazırlayarak başvuruda bulunduğunu belirterek, "Büyük düşünerek hayallerinizin yolunda adımlar atmak sizleri mutlaka hedeflerinize ulaştıracaktır. Bu eğitimler ve sunulan bu devlet destekleri, tarihin en güzel fırsatlarındandır. Ekonominin lokomotifi olma yolunda aldığınız bu eğitimler neticesinde, çok kaliteli işletmeler kuracağınıza olan inancımız tamdır. Şimdi bir işiniz olmayabilir ama yarın başkalarını da iş sahibi yapabilirsiniz. Kuracağınız işletmelerde, istihdam sağlamaya önem gösterin. Her bir girişimci bir kişiyi dahi istihdam etse, ekonomiye sunulan katkıya asla paha biçilemez."