Samsun’un Bafra ilçesinde sebze halinde 1 ile 2 lira arasında satılan kırmızı lahana, üreticinin yüzünü güldürdü. 22 bin dekar alanda üretimi yapılan kırmızı lahanadan ortalama dekar başı 3 bin 500 kilogram ürün elde ediliyor.
            Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra’da 22 bin dekar alanda kırmızı lahana ekimi yapıldığını ve dekar başına ortalama 3 bin 500 kilogram ürün elde edildiğini söyledi. "Toplamda 77 bin ton ürün elde ediyoruz ve Türkiyenin dört bir tarafına gönderiyoruz. Sadece kırmızı lahanada değil beyaz lahana ve brokolide de ciddi bir üretim potansiyeline sahibiz." diyen Dursun, Bafra ovasının mikro klima iklim özelliğine sahip olduğuna dikkat çekti.
            Bu yıl beyaz lahana ve kırmızı lahanada ülke ihtiyacının yüzde yirmisinin Bafra'dan karşılandığını dile getiren Dursun, "Bafra ovası Türkiye’de sebze yetiştiriciliği konusunda büyük öneme sahip bir bölge. Burada yetiştirilen ürünleri çeşitli bölgelerdeki illere sevkıyatını yapıyoruz. Bu dönemde yetiştirilen lahana Mersin, Ankara, İzmir, Adana, Zonguldak, Adapazarı, Batman, İstanbul, Kayseri, Erzurum, Kars, Diyarbakır, Eskişehir ve Karadeniz sahiline sevkıyatı yapılmaktadır. Brokoliyi de yaklaşık iki üç senedir ovamızda yetiştirmeye başladık. Şu an 500 dekar alanda 20 köyde üretim yapmaktayız ve ilerleyen zamanlarda bu yöndeki taleplere göre brokoli üretimini de arttırmak istiyoruz. Doğru tarım ve organik tarım güçlendikçe tarıma olan talebin artacağını umut ediyoruz.” dedi.     
            Üreticiler ise bu durumdan çok memnun. Ürünlerinin bu sene kendilerini oldukça memnun ettiğini belirten çiftçiler, emeklerinin karşılığını aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.