GAZİANTEP merkezli Sanko Holding'in Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, kentte çeşitli sektörlerde çalıştırılan Suriyeli işçi sayısına kota konulması önerisinde bulundu.
Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Suriyeli sığınmacılarla birlikte kentte baş gösteren kiralık konut ve iş sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konukoğlu, kentte çeşitli alanlarda çalıştırılan Suriyeli işçi sayısına kota konulması gerektiğini belirtti. Türk işçilerin işten çıkarılarak yerine düşük maaş ve yevmiye ile Suriyeli işçilerin alınmasının etik olmadığını kaydeden Konukoğlu, "Suriyeli işçilere kota koyarak, bazı işyerlerinde çalıştırılabilirler, ama kesinlikle burada 'ucuza çalıştıracağım' diye bir Türk vatandaşını çıkarıp onun yerini almak etik değil, bu yakışmaz. Bunu tüm işverenler de biliyor. Zaten biz hep aramızda konuşuyoruz. Ancak işçi bulamayan, işçi ihtiyacı olan arkadaşlar Suriyeli işçilerden alabilir. Ama bu da yüzde 10’u geçmemek kaydıyla" dedi.
Kentin ihracat rakamlarının yılın son çeyreğinde istenilen noktada kapanacağını tahmin ettiklerini ifade eden Konukoğlu, "Gaziantep ihracatı her gün biraz daha ileri doğru gidiyor. Tabi ufak tefek zaman zaman ekonomideki dalgalanmalar oluyor. Bu da tabi komşularımızdaki olan hadiselerden dolayı. İnşallah yılın üçüncü çeyreği dediğimiz yani son çeyreği daha iyi olacak diye düşünüyorum. İhracat yavaş yavaş artıyor. Tahmin ediyorum 2015’te belki ilk aylar biraz durgun geçse dahi ondan sonraki aylar yavaş yavaş tekrar yukarı doğru çıkacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI