ANKARA, 18 Temmuz () - Zor durumdaki Soma, Kırkağaç, Ceylanpınar ve Akçakale esnafına yönelik sıfır faizli, bir yıl geri ödemesiz, 50 bin liralık kredi başvuruları 21 Temmuz'da alınmaya başlayacak.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) Destek Kredisi, maden faciasının etkilediği Manisa’ya bağlı Soma ve Kırkağaç ilçeleri dışında Suriye’ye sınır ilçeler Akçakale ve Ceylanpınar'daki esnaf ve KOBİ'lere de verilecek.

"İşletme Sermayesi Kredi Destek Programı" adı altında verilecek krediler, dört ilçedeki KOBİ’lere sıfır faizli, 50 bin lira üst limitli, bir yıl geri ödemesiz, 36 ay vadeli olacak.

Program KOSGEB Veri Tabanında yer alan ve KOBİ Beyannamesi onaylı esnaf-sanatkarlar ve KOBİ’lere yönelik olarak uygulanacak. Projeden yararlanmak isteyen işletmelerin KOSGEB Veri Tabanına kayıt yaptırmaları ve kaydı olanların da güncellemeleri gerekiyor.

BAŞVURULAR PAZARTESİ BAŞLIYOR
Programdan yararlanmak isteyen işletmeler; belirlenen 12 bankaya 21 Temmuz 2014 Pazartesi gününden itibaren başvurabilecek.

Bankalardan kredi almakta teminat sıkıntısı yaşayan esnaf-sanatkarlar ile KOBİ’ler için Kredi Garanti Fonu da (KGF) programa dahil edildi. İşletmeler, KGF’nin sunduğu kefalet hizmetlerinden yararlanabilecekler.

KOSGEB'in destek kredisine aracılık etmeleri için protokol imzaladığı bankalar şöyle:

Akbank, Anadolubank, Denizbank, Garanti Bankası, İşbankası, Şekerbank, Halkbankası, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Bankası.