Erzurum İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil, KÖYDES kapsamında Erzurum'a yatırım ödeneğinin önceki yıllara oranla 5 kat artış gösterdiğini açıkladı.
    İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil, İl Özel İdaresi Genel Sektereti Selami Altınok'un da katılımıyla kurum sosyal tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Taşkesenligil, Erzurum il genelindeki altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Taşkesenligil, 2005-2011 yılları arasında İl Özel İdaresi'ne KÖYDES kapsamında 187 milyon TL yatırım ödeneği gönderildiğini ifade etti.
    İl Genel Meclisi Başkanı Taşkesenligil, 2011 itibariyle aralarında mezraların da bulunduğu 97 yerleşim birimine şebekeli içme suyu çekildiğini söyledi. 6 köye şebekeli içme suyu çekilemediğinin altını çizen Taşkesenligil, bunun da o köylerde yaşanan ihtilaf nedeniyle gerçekleşemedğini dile getirdi.
    Köy yollarının asfalatlanmasına büyük önem verdiklerine de vurgu yapan İl Genel Meclisi Başkanı Taşkesenligil, "Köy yollarına 120 km birinci kat asfalt, 350 km ikinci kat asfalt döktük, 450 km yolda ise stabilize çalışması yaptık. Bu köylerin de önümüzdeki dönemde belli bir program dahilinde yolları asfaltlanacak. 2005'de KÖYDES'in çıkmasıyla ilmizdeki köylere yönelik yatırım miktarı 5 kat arttı. Bunda da sayın başbakanımızın yerel yönetimlerin içerisinden gelmesinin büyük bir rolü var." dedi. Taşkesenligil, konuşmasında ayrıca, 30 kişilik bir heyetle Çanakkale, Bartın, Karabük ve Amasya'ya yaptıkları kültürel amaçlı gezi hakkında da bilgi verdi.

OVİT'TE MUTLU SON
İl Genel Meclisi Üyesi Tahsin Bayramoğlu da Erzurum-Rize karayolunu kısaltacak olan Ovit Tüneli proje ihalesinin tamamlandığını söyledi. Bayramoğlu, Ovit-Rize kısmının ihalesinin bitmesi nedeniyle bu kısımdaki temel atma çalışmalarının önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini dile getirdi.
    Aynı projeninin ikinci ayağını oluşturan İspir-Ovit kısmının ise yıl içerisinde proje ihalesinin tamamlanarak gelecek yıl inşaat çalışmalarına başlanacağına işaret eden Bayramoğlu, "Ovit tünelinde mutlu sona geldik. Önümüzdeki ayın sonunda projesi biten Ovit Tüneli'nin temeli atılacak. İspir-Erzurum arası proje ihalesi devam ediyor. O da bu sene biterilecek. Önümüzdeki yıl Erzurum-İspir arasınında Ovit Tüneli kısmının temeli atılacak. Tünelin açılmasıyla Erzurum-Rize arasındaki karayolu mesafesi bir buçuk saate düşürülecek." diye konuştu.