Kütahya Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneği (KUGİAD) Başkanı Ahmet Volkan Turgut, KOBİ’lerin desteklenmesi ile Türk ekonomisinin istikrarlı bir büyüme sağlayacağını kaydetti.

Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED)’nun 78.Yönetim Kurulu toplantısına katılan KÜGİAD Başkanı A.Volkan Turgut, genç işadamlarının düşüncelerini Kütahya kamuoyu ile paylaştı. KOBİ’lerin desteklenmesi ile Türk ekonomisinin istikrarlı bir büyüme sağlayacağını belirten Başkan Turgut, "Dünyada rekabet olgusu her geçen gün gelişiyor. Küresel ya da lokal ekonomik krizlerden en fazla etkilenen firmalar rekabet güçlerini korumayan firmalardır. Türk ekonomisi güçleniyor. İstikrarlı büyümenin devamı için KOBİ'lerin desteklenmesi şart. Küçük yatırımcılar risklere karşı korunmalı. Türk ekonomisinin yükünü çeken KOBİ'lerdir. Yani ihracat rakamlarıyla sevinerek bir yere varamayız. Dünyada iktisadi anlamda kırılganlığın arttığı, krizlerin zincirleme şekilde birbirini tetiklediği bir dönemde kendi öz kaynaklarımızla, kendi emeğimizle ve kendimize güvenerek rota belirlememiz şart." dedi.
        Türkiye'nin geniş bir yelpazede dünyada söz sahibi olma gayreti içinde bir ülke olduğunu hatırlatan Turgut, "Gerek potansiyelimiz büyüklüğü, gerekse coğrafi konumumuz nedeniyle; aynı anda birçok sorunla baş etmemiz gerekmektedir. Türkiye'nin küresel piyasalarda ayakta kalabilmesi için esnek rekabet şartlarıyla uyumlu bir ekonomik performans ortaya koyması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.