Hikmet SEPET/KULA (Manisa), () - MANİSA'nın Kula İlçesi'nde ürettiği deri dolap ve işleme makinelerini 11 ülkeye ihraç ederek Kula'nın adını dünyaya duyuran firma, ilçe ekonomisine destek oluyor. Sadece 10 kişilik bir ekibe sahip firma, makinelerini uluslararası fuarlarda sergileyerek yurt dışı pazarını genişletti.
Yurt dışından getirdiği ham maddeleri işleyerek Güney Afrika ülkelerine ihraç eden İkiler Deri, Kula'nın adını gittiği her ülkeye tanıtıyor. İkiler Deri olarak ayda 3 dolap ürettiklerini söyleyen firma ortaklarından Nazım Baytok, deri üretiminde kullanılan yardımcı makinelerin imalatının da devam ettiğini vurguladı. İmal edilen deri dolapların ham maddesi olan kerestenin Afrika'dan ithal edildiğini belirten Baytok, "Ürettiğimiz tüm makineleri uluslararası fuarlarda sergileyerek tanıtımımızı yapıyoruz. Bu tanıtımlar için ciddi bütçeler ayırıyoruz. Kula'da imalat ile uğraşan tüm firmalarımıza bu fuarlara katılmalarını tavsiye ediyorum. Tanıtım ve kaliteli iş sayesinde bugün adımızdan uluslararası arenada söz ettirebiliyoruz" dedi.
YETİŞMİŞ ELEMAN İHTİYACI
Firma sahiplerinden Mustafa Sandallı ise Kula'nın kapasitesini yeteri kadar kullanamadığına dikkat çekerek ilçe ekonomisindeki darboğazı değerlendirerek büyümeyi başardıklarını dile getirdi. 15 yıl önce ihracata başladıklarını ifade eden Sandallı, "Bir ay içerisinde kendi imkanlarımız ile imal ettiğimiz dolaplarımızı ve deri işleme makinelerimizi Güney Afrika ülkeleri, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetlerine ihraç ediyoruz. 10 personelimiz var ama ne yazıkki teknik yeterliliğe sahip olmadığımızdan sağlıklı büyümeyi yakalamıyoruz. Oysaki meslek liselerinde yetişen öğrenciler bu açığı rahatlıkla kapatır hale gelmeli" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI