İSTANBUL, () KOÇ Üniversitesi tarafından Heidrick&Struggles ve Siemens işbirliğiyle kurulan Koç Üniversitesi Yönetim Forumu, Bahar Konferansı 2016'da 'Kurumsal Yönetimin Aile Şirketlerine Kazandırdıkları' konu başlığıyla aile şirketlerini masaya yatırdı. Oturum başkanlığını Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın yaptığı konferansın açılışında konuşan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, “Koç Üniversitesi olarak bu konuda yapacağımız en büyük katkı, Türkiye’ye göre özgünleştirilmiş olan Kurumsal Yönetim kavramının eğitimin bir parçası haline gelmesini sağlamaktır" dedi.

Türkiye'de kurumsal yönetim kültürünün geliştirmek ve konu hakkında paydaşları bilgilendirmek için Koç Üniversitesi tarafından Heidrick&Struggles ve Siemens işbirliğiyle kurulan Koç Üniversitesi Yönetim Forumu, Bahar Konferansı 2016, dün Divan İstanbul Otel'de gerçekleştirildi.
Kurumsal Yönetim konusunda uzmanlaşmış söz sahibi liderlerle Türkiye'de faaliyet gösteren başarılı aile şirketlerinin yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan yaparken, Koç Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Birgül Arslan ise ‘Kurumsal Yönetim Derecelendirme ve Şirket Değeri’ adlı bir konuşma gerçekleştirdi.
Konferansta Koç Universitesi Kurumsal Yönetim Forumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın yönettiği ‘Kurumsal Yönetimin Aile Şirketlerine Kazandırdıkları’ adlı panelde, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Melsa Arat, TÜSİAD Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk, İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen, Family Business Governance LLP ve TEİD Genel Sekreteri Tayfun Zaman, Koç Üniversitesi Yrd. Doc. Birgül Arslan söz aldı. Konferansın kapanış konuşmasını ise TKYD Başkanı Haluk Alacaklıoğlu yaptı.

Açılışta konuşan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, panelde kurumsal yönetime ilişkin başarılı uygulamaların paylaşıldığını belirterek, şunları söyledi:
“Kurumsal yönetimi başarılı bir şekilde şirketlerinde uygulamış olan Kurumsal Yönetim Forumu panelistlerimizin bu süreçte yaşadıkları deneyimleri paylaşacak olması eminim ki, katma değeri yüksek tartışmalar sonuçlar doğuracak ve hepimizi bu anlamda besleyecektir. Koç Üniversitesi olarak bu bağlamda sağlayacağımız en büyük katkı, Türkiye’ye göre özgünleştirilmiş olan Kurumsal Yönetim kavramının, eğitimin bir parçası haline gelmesinin sağlanmasıdır."

Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ise, “Aile şirketleri dünya ekonomisinin bel kemiğini oluşturuyor. Dünya gayri safi milli hasılasının %60 ile %70 arasında değişen bir oranda aile şirketlerinden geldiğini, Türkiye’de yerleşik firmaların %95’inin de Aile Şirketi olduğunu düşünürsek, Aile Şirketlerinin kurumsal yönetim ilkelerine göre yönetilmeleri gerek kendi performansları ve sürdürülebilirliği gerekse de ülke ekonomisine katkıları açısından son derece önemli ” diye konuştu.

 KOÇ ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL YÖNETİM FORUMU

 Koç Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu, Türkiye’de kurumsal yönetim kültürünü geliştirmek ve bu konuda bütün paydaşlar için bir kaynak oluşturmak amacıyla faaliyet gösteren bir forum. Koç Üniversitesi ile Heidrick&Struggles stratejik ortaklığı ve Siemens sponsorluğu ile oluşturulan Forum, Koç Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteriyor. Forum, kurumsal yönetim ilkelerinden ilgili mevzuata, bağımsız üyelikten, yönetim kurullarında çeşitliliğe, halka açık şirketlerden, KOBİ’ler ve aile şirketlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede kurumsal yönetimi Türkiye’nin gündemine taşımayı ve bu konuda çözüm üretilmesi aşamasında öncü rol üstlenmeyi hedefliyor.

(FOTOĞRAF)