ANKARA,() - CHP'li Loğoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Libya politikasını eleştirerek; ''Libya bugün vatandaşlarımızın istenmediği bir ülke haline gelmiştir. Sorumlusu da Dışişleri Bakanı Davutoğlu'dur'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Libya'daki yaşanan gerginlikle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Loğoğlu, Libya'daki siyasi gerilimin yerini silahlı çatışmaya ve karışıklığa bıraktığını vurgulayarak, ülkenin iç savaşa doğru sürüklendiğini kaydetti. Dışişleri Bakanlığı'nın ülkedeki Türkiye vatandaşlarına ülkeyi terk etme tavsiyesinde bulunduğunu anımsatan Loğoğlu; "Ülkedeki ana havaalanları çatışmalar nedeniyle kullanılamaz hale gelmekte, Bingazi ve Trablus gibi şehirler başta olmak üzere huzursuzluğun arttığı ülke bir iç savaşa doğru sürüklenmektedir. Hatırlanacağı üzere, Libya'da darbe girişiminde bulunan Halife Hafter'e bağlı birlikler geçtiğimiz haftalarda yaptıkları bir açıklamada Türk ve Katar vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısı yapmışlardı. Ülkedeki çatışmalarda şimdi de bütün Türk vatandaşlarının hayatlarının tehdit altına girmesi AKP'nin dış politikasını tekrar sorgulamak gerektiğini ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

"LİBYA BUGÜN VATANDAŞLARIMIZIN İSTENMEDİĞİ BİR ÜLKE HALİNE GELMİŞTİR"

Loğoğlu, Libya'daki Türk vatandaşlarının can güvenliklerini tehlikeye atan ve ülkedeki çatışmaları derinleştiren ana nedenler arasında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kaddafi sonrası dönemde Libya'yı şekillendirme hevesinin de bulunduğu ileri sürdü. Davutoğlu'nun politikalarını eleşiteren Loğoğlu şunları kaydetti; "Ümmetçi ve mezhepçi bir yaklaşımla Libya'yı etkisi altına alabileceğini zanneden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, hayalci dış politika anlayışını Libya'daki silahlı gruplara bavulla para taşıma, onlara Türkiye'den silah gönderme ve ülkede muzaffer komutan edasıyla miting yapma noktasına getirmiş ve bu eylemlerini Libya politikasının başarıları olarak göstermiştir. Oysa ne acıdır ki, Libya bugün vatandaşlarımızın istenmediği bir ülke haline gelmiştir. Sorumlusu da Dışişleri Bakanı Davutoğlu'dur. Bu durum Türkiye ile Libya arasındaki köklü bağlar ve kardeşlikle hiçbir surette bağdaşmamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi, Libya halkıyla kardeşliğimize, dostluğumuza daima inanacak, güvenecek ve tarihsel bağlarımızı sahiplenecektir."