Mado, dış yatırımlarına yeni bir halka daha ekledi. Uzak Doğu ülkelerinin ardından Suudi Arabistan ile master franchise anlaşması imzaladı. 25 milyon dolar yatırım öngören anlaşmayla markanın gittiği ülke sayısı 10’a çıkacak.
Mado'nun Suudi Arabistan operasyonunda master franchise hakları H.H. Prince Abdullah Bin Saud El Saud ve Bay Mohamed Wali’nin oluşturduğu ortaklığa verildi.
Ankara’da yapılan imza törenine Mfaza National şirketini temsilen HH. Prince Abdullah Bin Saud El Saud, Mohamed Wali ve Ahmad Akkawi, Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Kanbur, Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu ve Dış Operasyonlar Direktörü Hasan İbrahim Toksoy katıldı. Törende, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ (GTİ) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız da bulundu.
Mehmet Yılmazoğlu, konuya dair yaptığı açıklamada Mekke ve Medine’de açılacak örnek şubelerin yatırımını ve işletmesini Mfaza National şirketi ile birlikte yapacaklarını ifade etti.
Bölgeye 1 sene içinde 5 milyon dolar, ardından 5 sene içinde de 20 milyon dolar olmak üzere toplamda 25 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirten Yılmazoğlu, “Hedefimiz burada ilk 2 senede 8 şube, 5 sene içinde de 40 şubeye varmaktır. Ayrıca, bölgenin büyüme durumuna bağlı olarak üretim ve diğer satış kanalları ile toptan ticaret kanallarının değerlendirilmesinde de tam bir mutabakat içindeyiz.” dedi.
2011 dördüncü çeyreğinde Asya Pasifik anlaşmasını imzalayan Mado, bu anlaşmayla Malezya başta olmak üzere Endonezya, Tayvan, Singapur ve Tayland gibi ülkeleri kapsayan bir operasyon başlatmıştı. 2017’ye kadar 150’yi aşkın şubeye ulaşmayı hedefleyen şirketin yatırımının miladı 20 Şubat 2012’da açılacak olan Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur Mado şubesi olacak.