İstanbul, 27 Ağustos () - Mitsubishi Electric Corporation, Avrupa’da büyümek amacıyla İtalya’nın önde gelen endüstriyel klima üreticisi De’Longhi Grubu’na ait DeLclima’nın yüzde 74.97 hissesini satın aldı.

Mitsubishi Electric Corporation, kalan yüzde 25.03 hisseyi de satın almak üzere teklif sundu. DeLclima’nın yüzde 100’ü için öngörülen toplam alım fiyatının yaklaşık 664 milyon euro olduğu açıklandı.

Mitsubishi Electric'ten yapılan açıklamada, satın alma işleminin nedenleri şu şekilde açıkladı:

“Mitsubishi Electric ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme sistemleri alanında Japonya, Avrupa, Kuzey Amerika, Çin, Güneydoğu Asya, Hindistan ve Avustralya gibi pazarlarda faaliyet gösteren küresel bir oyuncudur ve bu bakımdan Avrupa, Japonya’nın ardından ikinci önemli pazar konumunda bulunuyor.Bu çerçevede, Mitsubishi Electric bölgedeki faaliyetlerini binalar için çoklu/multi sistem klimaların yanı sıra bireysel ve ticari tip klimalara odaklanarak büyüttü. DeLclima’nın satın alınması, Mitsubishi Electric’in soğutucu sektörüne tam anlamıyla girişini temsil ediyor ve şirketin portföyünü genişletmesini, dolayısıyla da sürekli büyüme kaydetmesini ve pazardaki varlığını güçlendirmesini mümkün kılacaktır.”

Mitsubishi Electric’in HVAC segmenti açısından stratejik önem taşıyan Avrupa’da soğutucu talebinin gücünü koruması bekleniyor. Açıklamaya göre, DeLclima’nın satın alınması sayesinde, Mitsubishi Electric’in soğutucular başta olmak üzere büyük ticari makineler için ürün serisini genişletmesi ve tüm HVAC sistemleri açısından önemli bir üretici konumuna gelmesi mümkün olacak.