Düğün sezonu başlamasıyla birlikte mobilya üreticileri, tüketicilerin taleplerini karşılamaya çalışıyor. Talebin fazla olması nedeniyle verilen siparişler, 40-50 gün sonra teslim edilebiliyor. Mobilya üreticileri, bunda ekonomik istikrarın da çok önemli bir payı olduğunu söylüyor.
        Kayseri Ladin Mobilya Mağaza Müdürü Hasan Şimşek, bu yaz döneminde mobilya sektöründe adeta bir patlamanın yaşandığını dile getirdi. Siparişlerde yoğunluk olduğuna dikkat çeken Şimşek, fabrikalardan ürünlerin 40-50 gün arasında teslim edildiğini söyledi. Ekonominin tabandan tavana yayılmasının da büyük etken olduğunu kaydeden Şimşek, “Ekonomide çok ciddi deprem olmazsa ok yukarıya çıkmaya başladı. 2014-2015 yıllarında satış sonrası destek veren firmalar adeta altın çağını yaşayacak.” diye konuştu.
        Kalifiyeli eleman bulamadıklarından dert yanan Şimşek, kendi firmaları için 50 elemana gerek duyulduğunu, ancak, kalifiyeli eleman bulamadıkları için sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Vasıflı eleman bulabilsek hemen alacağız” diye konuştu.
        Şimşek, Ladin Mobilya olarak cazip kampanyalar düzenlediklerini ifade ederek, 3’lü düğün seti adı altındaki kampanya ile tüketicilere cazip fiyatlar sunduklarını söyledi. Şimşek, “Yatak, yemek ve koltuk takımı 3’lüsünden oluşan pakete nakit fiyatına 5 bin liraya veriyoruz. Ödeme kolaylığı da sağlıyoruz. 12 ay vade de sunuyoruz.” diye belirtti.
Şimşek, satış sonrası ürün desteği verdiklerini ve 2 yılda garanti sunduklarını anlatarak, mobilya alırken vatandaşların daha çok kurumsal yerleri tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.
        Şimşek, firma bünyesinde 620 satış noktasının bulunduğunu ve Ladin Mobilya bünyesinde de 7 şirketin yer aldığı ifade ederek, “7 bölge bayiliğimiz bulunuyor. Kendi bünyemizde koltuk, oturma grupları ve modüler mobilya üretiyoruz.” dedi. Türkiye genelinde 10 büyük firma içinde olduklarını kaydeden Şimşek, kampanyalarını ise yıl sonuna kadar devam ettirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.