Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, iş kazalarıyla ilgili, "Buna kader deyip geçmemiz lazım. İş kazalarının bir kader olmaması için yapılması gereken neler varsa iş alemi olarak yapmak bizim boynumuzun borcudur" dedi.
MÜSİAD tarafından her ay düzenlenen Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) toplantısı bu kez Şanlıurfa’da yapıldı. Bir otelde düzenlenen toplantıda SAMEKS ekim ayı verilerini açıklayan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, iş kazalarıyla ilgili gerekli önlemlerin alınmasının boyunlarının borcu olduğunu söyledi.
Sanayi ve hizmet endekslerinin bir önceki aylara göre attığını belirten Olpak, "Biliyorsunuz 50 baz puan üzeri puan bizim için olumlu verilerdir. Sanayi endeksi yine aynı şekilde 57.08 puanla yine bir önceki aya göre artmış, hizmet endeksi de 54.58 puanla eylül ayına göre artış göstermiştir. Bu artışın içerisinde üretim, istihdam, tedarikçilere teslimat süresi ve stoklar bizi olumlu yönde etkiledi. Sipariş ve satın alma endekslerinde ise bir düşüş gözlemliyoruz. Küresel ekonomideki büyümenin uzun süredir yavaş gitmesi ve ABD'nin faiz artırımına gideceği beklentisiyle enflasyonun faiz üzerinde oluşturduğu baskı, Türkiye ekonomisini zaman zaman olumsuz etkilemektedir" dedi.
Suriye sınırında yer alan kentlerde bulunan sanayicilerin orada yaşanan savaş nedeniyle etkilendiğine dikkat çeken Opal, "Acı sanayiciyi direk olarak etkilemektedir. Suriye’de yaşanan dram sadece bugün başlamış bir dram değildir ve uzun bir süredir devam ediyor. Bir katliam boyutunda gittiğini maalesef görmekteyiz. Bir canın bile hesabının yapılamadığı bir yerde orada binler ve on binlerin hayatlarını kaybetmesini dernek olarak görüyoruz. Biz yatırım yaparken ülkede ve sanayi ortamında huzur, güven ve istikrarın olmasını isteriz. Bu olay yanı başımızda devam ettiği için bizi bir noktada en direk etkilemektedir. Bundan hiç etkilenmediğimiz söylenemez. Buralarda oluşumuz tesadüf değildir. Biz hem buralarda yatırım yapmak isteyen üyelerimize destek olmak, hem de yatırım yapmak isteyen yeni yatırımcılara çağrıda bulunmak için buralardayız" diye konuştu.
Nail Olpak, iş kazalarına kader denilerek geçilmemesi gerektiğini kaydederken de şunları söyledi:
"Buna kader deyip geçmememiz lazım. İş kazalarının bir kader olmaması için yapılması gereken neler varsa iş alemi olarak yapmak bizim boynumuzun borcudur. Bununla ilgili bir çalışma hazırladık ve daha sonra açıklayacağız."

FOTOĞRAFLI