Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şube Başkanı Abdullah Aykut, yeni yatırımlarda dövizle borçlanılmaması uyarısında bulundu.
Derneğin, Hizmet Sektör Kurulu Toplantısı'nda üyelere seslenen Aykut, kısa ve orta vadede kredili, özellikle de dövize dayalı borçlanmamalarını tavsiye etti. Döviz kuru riski ve parite risklerinden kaçınmalarını öneren Aykut, “Özellikle, yeni yatırımlar için dövize dayalı borçlanma yoluyla yatırım yapmamak gerekir. Küresel ekonominin içinde bulunduğu şartlar dövizle borçlanmaya elverişli değildir. Yatırım yapacaksanız mümkün olduğunca öz kaynak kullanarak bunu gerçekleştirmenizi tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.
    Üyelere, işletme maliyetlerini azaltmak amacıyla birlikte hareket etmeyi öneren Aykut, toplu satın alma gücünün sağladığı avantajlardan yararlanma çağrısında bulundu.
    MÜSİAD üyesi Adem Kökez’in ev sahipliğinde geniş bir katılımla gerçekleşen ve Hizmet Sektör Kurulu Başkanı Murat Menzilcioğlu’nun da katıldığı toplantıda, hizmet sektörünün yakın vadede yaşadığı sorunlar ve önümüzdeki süreçte izlenmesi gereken yol haritasına ilişkin görüşler ele alındı.