Kütahya’nın Tavşanlı Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) tarafından düzenlenen ‘Markalaşmanın Önemi ve Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma’ konulu konferansta konuşan Nazlı Gıda (Nazo) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kurt, çocuklara ev, araba yerine, iş, sanayi ve ticaret bırakılması gerektiğini söyledi.
    Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler ve işadamlarının katıldığı yemekli program, Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfedarasyonu (TUSKON) ile Ege Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ESİDEF) çalışmalarını anlatan tanıtım filmiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan TASİAD Başkanı İsmail Güleç, "Bugün dünya ölçeğinde rekabetçi ve başarılı işlere imza atmak kolay değil. Her geçen gün verimliliğin maliyet ve analizinin Ar-ge, finans yönetiminin ve bunun gibi işletmelerin ihtiyacı olan tüm üretim ve üretim modellerinin entegresinin zorlaştığı dünyamızda kaliteli üretimin ve üretebilmenin de bir meziyet olduğunu görüyoruz. Dünya finansal bir krizden geçiyor. Bu tüm ekonomileri etkiliyor. Bizler de yurt içi ve yurt dışında katma değeri olan işadamları olması için çeşitli organizasyonlar düzenliyoruz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ederim." dedi.
    Programa konuşmacı olarak katılan Nazo Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kurt, pazarcılık, işportacılık ve kahvecilik yapıktan sonra girişimcilik ruhuyla bugünlere geldiklerini kaydederek aile şirketlerinde kurumsallaşmanın önemi ve bunun akabinde markalaşmaya yönelmenin gerekliliğini anlattı. Kurumsallaşmada ilk adımın kişiye göre iş değil işe göre eleman almanın önemine değinen Kurt, markalaşmada ise reklamın etkinli olduğunu söyledi. TUSKON’un düzenlediği organizasyonlarla sanayici, işadamı ve ihracatçının nasıl olması gerektiğini anladığını kaydeden Kurt, şöyle konuştu:
    “Eğer bu ülke için katma değer oluşturamıyorsanız, çok fazla bir şey ifade etmiyor. Ülkemizde ihracatın 25 milyar dolardan 130 milyar dolara çıkmasında TUSKON’un katkısı çok büyüktür. Kastamonu’lu der ki; ‘oğlun akıllıysa sen netçen parayı zaten oğlun kazanır, oğlun aptalsa netçen parayı…’ Çocuklarımıza miras ev, araba bırakma yerine iş, ticaret sanayi bırakmak durumundayız.”
    Program sonunda Nihat Kurt’a çiçek takdim eden Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, yatırımcının önündeki bürokratik engelleri aşma konusunda büyük çaba harcadıklarını ve bu konuda tüm işadamlarına destek olamaya çalıştıklarını söyledi. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de 28 Şubat sürecinde Anadolu Kaplanları diye tabir edilerek yalnız bırakılan ve önüne engeller konulmaya çalışılan işadamlarının bugün TUSKON sayesinde dünyaya açılmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.