Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OIB), ‘Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması’ projeleri kapsamında üniversitelerle buluşuyor. Sektöre gelecek insan kaynağının vizyonunu genişletme, onları tasarım, Ar-Ge ve inovasyon konularına yönlendirme adına yapılacak roadshowa otomotivin duayen isimleri katılımı öngörülüyor. Buluşmalar 13 Şubat’ta başlayacak, 5 şehirde, 12 ayrı üniversiteyi kapsayacak; 28 Şubat’ta da son bulacak.
OİB’nin ‘Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması’ projeleri ile sektörde ilgili dallarda eğitim alan öğrenci, akademisyen ve profesyonellerin fikirlerini ortaya koyabileceği bir platform kuruluyor. Üniversite etkinlikleri ile akademik ve bilimsel araştırma faaliyeti yürüten eğitim kurumlarında oluşan projelerin sanayiye armağanı, Türkiye’de Ar-Ge ve tasarım kültürünün gelişmesi, yenilikçi ürünler tasarlanması, yeni tasarımcılar yetiştirilmesinin teşviki, endüstriyel tasarımcılığın geliştirilmesi amaçlanıyor.
Üniversite etkinliklerine Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği yetkililerinin yanı sıra Murat Okçuoğlu, Volkan Işık, Gökhan Akış, Zafer Uluçay, Murat Armağan ve Enes Kar gibi otomotiv tasarım dünyasından önde gelen isimleri de katılacak.
13 Şubat 2012 Pazartesi günü İstanbul Teknik Üniversitesi’nde başlayacak roadshow, 15 Şubat’ta Uludağ Üniversitesi’nde, 16 Şubat’ta Bilkent ve Gazi üniversiteleri’nde, 17 Şubat’ta Hacettepe Üniversitesi’nde, 20 Şubat’ta 9 Eylül ve Ege üniversitelerinde, 21 Şubat’ta İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde, 23 Şubat’ta Yıldız Teknik ve Boğaziçi üniversitelerinde, 27 Şubat’ta Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde son olarak 28 Şubat’ta Anadolu Üniversitesi’nde yapılacak.