Perşembe günü görevini bırakması, hatta ülkesini terk etmesi beklenen Hüsnü Mübarek’in sadece bazı yetkilerini yardımcısına devretmesi piyasaları tedirgin etmişti. Cuma günü akşam saatlerinde gelen Hüsnü Mübarek’in istifa ettiği, eşi ile birlikte Kahire’den ayrıldığı haberi ise piyasaları rahatlattı. Piyasalarımızın kapanmasının ardından gelen bu kesin haber gün boyunca ciddi kayıplarla seyreden Avrupa borsalarında coşkuyla karşılandı. Yüzde 1 civarında eksi seyreden Avrupa borsaları günü yüzde 1’e yakın primle kapattılar. Haftalardır bollenger üst sınırının hemen altında seyreden ve ciddi direnç seviyelerini zorlayan ABD borsaları da haftayı yükselişle kapattı. 
GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE ÇIKIŞ VAR 
İMKB ise Avrupa ve ABD borsalarının tersine satış baskılı, yorgun ve bezgin bir haftayı geride bıraktı. Endeks üzerinde çok etkili, endekse göre çok çok primli banka hisselerindeki satışlar devam ederken primsiz kalmış hisselerdeki alımlarda piyasayı canlı tutamadı. Haftalık ortalama seviyesinde tutunduktan sonra aylık ortalama seviyesinde satışla karşılanan piyasa perşembe günü önemli desteğinde altına geri çekilmek zorunda kaldı. Bu satışlarda Merkez Bankasının yeni politikalarının yanı sıra yatırımcıların gelişmekte olan ülkelerden ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelere geri dönüşün de etkisi tabi ki var. Mısır’da Mübarek’in yetkilerini devrettiği haberi üzerine İMKB 100 Endeksi, cuma günü 64.000 seviyesinin de altına gevşedi. 
DOLAR BU SEFER 1.6 TL’Yİ DAHİ GÖREMEDİ
İMKB’nin haftalık bazda dip seviyelere kadar gevşediği sırada Tahtakale’de heyecanlı saatler vardı. Geçen hafta 1.61 TL’ye kadar yükseldikten sonra 1.58 TL’nin altına geri dönen dolar perşembe ve cuma günü üst üste iki defa 1.6 TL’yi denedi. Her iki günde de piyasa daha 1.6 TL’yi görmeden satışla karşılandı. Perşembe günü 1.5995 TL’ye kadar yükselen piyasa cuma günü 1.5885 TL’de satışla karşılanınca gün içinde gördüğü en düşük seviye olan 1.5875 TL’den haftayı kapadı. 
Gep kapandı, piyasa rahatladı
Haftalar öncesinden beklediğimiz gibi spot bono piyasasında bileşik faiz oranı 8.65 ile 8.62 arasındaki gep’i kapattı. Mısır’dan önce Merkez Bankasının anlaşılamaz yeni politikalarıyla yükselişe geçen ve Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde yükselen faiz, hafta ortasında 8.68 bileşiğe kadar yükseldi. Önceki haftayı 8.43’ten kapayan piyasa, hafta içinde 8.68 gep’ini kapadıktan sonra piyasaya gelen yeni alımlarla bir önceki haftanın da altında, cuma günü 8.37 bileşikten kapadı. Bizim de içinde olduğumuz gelişmekte olan ülke borsalarında para çıkışlarının yaşandığı günlerde spot piyasaya gelen sınırlı alımlar çok çok önemli diye düşünüyorum. 
BEKLENTİLERİMİZ
Dışarıda Mısır ve gelişmekte olan ülke borsalarındaki satış, içeride de Merkez Bankasının yeni politikaları ve Para Politikası Kurul toplantısı öncesi, 64.000 puanın hemen altında tutunmayı başaran piyasa cuma günü 64.702 puandan kapandı. Dolar bazında 4 cent desteğinin de üzerinde 4.035 cent’te tutunan endeksin TL bazında 64.900-65.400 (5-22 günlük, günlük düşen ortalamaları) direnç seviyeleri var. Cuma günü piyasalarımızın kapanmasının ardından, yaklaşık 18.00’da gelen Mübarek’in istifa haberi yurt dışı piyasalarda olumlu karşılandı ancak iç piyasada henüz fiyatlanmadı. Ayrıca haftalar önce yaptığımız analizde 8.65 civarına kadar yükselmesini beklediğimiz spot bono piyasasında “gelişmekte olan ülkelerden para çıkışlarına rağmen“ beklentilerimiz doğrultusunda alım gelmiş olması, Tahtakale’de ise dolara 1.6 TL’yi görmeden satış geliyor olması yaptığımız analizlerin doğru olduğunu teyit ediyor. Hafta sonu olumsuz bir açıklama ve gelişme olmaz ise pazartesi günü İMKB yüksek açılabilir. Yatırımcıların özellikle verdiğimiz direnç seviyelerinin yanı sıra alternatif piyasalardaki yaşananlara dikkat etmelerini öneririz.