Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işverenlerin yasal süreç içerisinde ödemeleri gereken prim borçlarının daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmek yeni bir uygulamaya geçti. SGK Eskişehir İl Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar neticesinde daha önceleri manuel sistemle yapılan prim borçlarının icra sistemine aktarılması işlemi, artık otomatik programlarla yapılacak.
    Sosyal Güvenlik Kurumu Eskişehir İl Müdürü Cahit Gürsel Akpolat, SGK İl Müdürlüğü’ne bağlı 4 bin 248 borçlu işverenin borçları icra havuzuna aktarımı yapılarak 235 kişiye ödeme emri gönderildiğini söyledi. Kalan icra borçlu işverenlere ise ödeme emri gönderilme çalışmaları hızla devam edildiğini belirten Akpolat, ödeme emirlerinin belirli periyotlar halinde gönderileceği bildirdi.
    Ödeme emirleri kendilerine tebliğ edilen borçlu işverenlerinin borçlarını ödeme emirlerinin kendilerine tebliğinden 7 gün içerisinde ödemeleri gerektiği ifade edildi. Taksitlendirme seçeneklerinin de yapılabildiği ödemelerde, borcun ödenmediği takdirde icra takip, haciz işlemi ile tahsilini yoluna gidileceği kaydedildi.
    Yeni geçilen uygulama ile otomatik icra programı vasıtasıyla icra takipleri başlatıldığını belirten Akpolat, “Bir takvim yılında ikiden fazla taksitini süresinde ödememesi veya eksik ödemesi, ayrıca taksit ödeme süresince tahakkuk eden sigorta primlerini bir takvim yılında ikiden fazla vadesinde ödememeleri veya eksik ödemeleri halinde, yapılandırma haklarını kaybedeceklerinden, söz konusu borçlara da otomatik icra programı vasıtasıyla icra takipleri başlatılacaktır.” dedi.
    İl Müdürü Akpolat, işverenlerin herhangi bir icra takip ve haciz işlemleri ile karşı karşıya kalmamaları için, borçlarını ve yapılandırma taksitlerini yasal ödeme süresi içinde ödemeleri kendi menfaatlerine olacağını sözlerine ekledi.