Mahmut Can Emir / İstanbul 25 Nisan () – Royal Bank of Scotland (RBS) CEO’su Ross McEwan 12 ay sonra istifa edeceğini açıkladı. Financial Times’ın haberine göre, bu 12 aylık sürede McEwan yerine geçecek olan yeni CEO’ya görev teslimini tamamlayacak.
Görev aldığı beş buçuk senede, bankanın finansal poziyonunu güçlü bir noktaya taşıdıklarını ve artık bu görevden çekilme zamanının geldiğini söyleyen McEwan, “Bu harika banka ve harika çalışanlarıyla birlikte görev almak benim için bir ayrıcalıktı. 2013 yılında sunduğum strateji ışığında gerçekleştirdiğimiz yeniden yapılandırmalarla birlikte RBS finansal olarak çok daha sağlam bir pozisyonda ve artık görevimi yeni birine teslim etmem gerektiğini hissediyorum” dedi.
McEwan’ın ayrılış haberi Perşembe günü RBS’nin yıllık toplantısında duyuruldu. RBS’nin yeni CEO’su olmak için görülen en kuvvetli adaya bankanın ticari bankacılık müdürü Alison Rose olarak görülüyor ancak RBS Yönetim Kurulu Başlanı Howard Davies yeni CEO arayışının hem şirket içinde hem de şirket dışında sürdürüleceğini söyledi.