Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Taşucu Beldesinde atıl vaziyette bulunan Seka Limanı ile arazisinin ekonomiye kazandırılacağı bildirildi.
Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Mersin Deniz Ticaret Odası(MDTO)’nda sözkonusu alanın ekonomiye kazandırılması ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendiği belirtildi. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra diğer yetkililerin de hazır bulunduğu toplantıda, araziyle ilgili yürütülen ve yürütülecek olan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.
Arazi üzerine kurulması planlanan ‘Taşucu Yat Üretim Serbest Bölgesi ve Yat Üretim İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ projesinin bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesini sağlayacağının ifade edilen açıklamada, arazi üzerinde inşası öngörülen turizm tesis alanları, sosyal-kültürel tesisleri, yat üretim-satış ve bakım tesislerinin Taşucu’nda yeni bir yaşam alanı kurmaya yönelik bir model olacağına vurgu yapıldı. Öte yandan 165 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan Seka Limanı’nın gelecekte kuru yükler başta olmak üzere çeşitli yüklerin taşınması ve feribot ile Ro-Ro gemilerinin kullanımına uygun olduğuna işaret edilirken, söz konusu alanda yükleme-boşaltma ve yük bekleme gibi işlemlerin yapılabileceğinin altı çizildi.