THY, İzmir-İstanbul arası uçuşların fiyatını, otobüs biletinde bile aşağıya indirdi. Kış promosyonuyla 44 liraya olan uçak biletlerinin geçerli olacağı dönem, 21 Kasım 2011 ile 24 Mart 2012 arası olarak açıklandı. THY İzmir Satış Müdürü Hakan Nalbantlı, İstanbul'a tek yön uçuş ücretinin vergiler dahil 114 lira olduğunu belirterek, “Türkiye genelinde direkt iç hat uçuşları için başlattığımız kış promosyonuyla bunu 44 liraya indirdik. İnternet satışlarında geçerli olan bu fiyat, acenteler için 49 liradır. Kampanyamız, 31 Temmuz 2011'e kadar alınan biletlerde geçerli olacak.” dedi.
Nalbantlı, düzenlediği basın toplantısında THY'nin İzmir'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na direkt uçuşları bulunduğunu, Sabiha Gökçen Havalimanı'na, alt markaları olan Anadolu Jet'le sefer yaptıklarını, yurtdışı seferlerininse İstanbul aktarmalı olduğunu söyledi. Gidiş dönüş biletin toplam 83 lira olduğunu kaydeden THY Satış Müdürü Nalbantlı, 300 bin koltuğun promosyona dahil edildiğini ve 31 Temmuz akşamına kadar hepsini satmayı hedeflediklerini bildirdi.
Bu yıl yaz tarifesinde İzmir'den Münih ve Frankfurt'a direkt uçuşlar başlattıklarını da belirten Hakan Nalbantlı, haftada iki defa karşılıklı sefer yaptıklarını, Münih'e 14 Ağustos'a kadar her şey dahil 188, Frankfurt'a 31 Ekim'e kadar 258 eurodan başlayan fiyatlarla bilet sattıklarını dile getirdi.
Nalbantlı, sık sık, “İzmir, yurtdışı seferlerine niye başlamıyor?” sorusuyla karşılaştıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Zaten yüzde 50 ortağı olduğumuz SunExpress ile bunu yapıyoruz. Dış hat seferlerinde THY olarak beklediğimizi bulursak, pahalı olma imajından kurtulursak yeni destinasyonlarda olabiliriz.”
THY'nin 2010 yılında 29,1 milyon yolcu taşıdığını, 2011 hedefinin 35 milyon yolcu olduğunu dile getiren Nalbantlı, bu rakamın Avrupa üçüncülüğünü garantilemek anlamına geldiğini söyledi. Filolarında ortalama 170 uçak bulunduğunu, asıl amaçlarının İstanbul merkezi beslemek olduğunu kaydederek, “Sonra İzmir, Frankfurt e Münih hatlarında bizi destekliyorsa ve talep de arzımız kadarsa başka direkt uçuşlar düşünebiliriz.” şeklinde konuştu. Nalbantlı, İzmir'den Anadolu Jet uçuşlarının THY'ye dönüştürülmesinin planlanıp planlanmadığı sorusuna ise, “Ankara için çalışmalar yaptık ama yeterli talep görmedik. Şu an için Anadolu Jet, iç hat pazarımızda önemli bir kuruluş.” diye cevap verdi.