İstanbul, 20 Nisan () - Turizm sektörü, Türkiye'ye az sayıda turist yollayan uzak ülkelerde tanıtım ve pazarlama çalışmalarına ağırlık veriyor. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), yurt dışı tanıtımlarının ağırlığını uzak pazarlara kaydırıyor.

TUROB yetkilileri, yıl başından bu yana çok sayıda uluslararası fuara katılarak Türkiye'nin tanıtımını yaptı. TUROB, Güney Amerika'nın en önemli turizm fuarı olarak kabul edilen WTM Latin Amerika Turizm Fuarı'na katılacak.

Brezilya'nın en büyük şehri Sao Paulo'da 22-24 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuara özellikle Latin Amerika ülkelerinden yoğun katılım bekleniyor.

Güney Amerika'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı arzu edilen düzeyde bulunmuyor. Geçen yıl Güney Amerika'dan gelen turist sayısı yüzde 10 düşüşle 202 bin kişi oldu. Bu yılın ilk iki ayında ise yüzde 24 artışla 20 bin turist düzeyinde gerçekleşti.

TUROB Başkan Yardımcısı ve Fuarlar ve Tanıtım Komitesi Başkanı Müberra Eresin, fuarla ilgili değerlendirmesinde, Brezilya ve Latin Amerika'da son yıllarda turizme olan ilginin artmasına paralel olarak bu bölgede tanıtım çalışmalarını arttırdıklarını söyledi.

Havayolu ulaşım alternatiflerinin artması ile bölgeden ülkemize direkt uçuşlarla erişimin kolaylaştığına dikkat çeken Eresin, "WTM Latin Amerika Turizm Fuarı'nın ülkemizin tanıtımı açısından son derece önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz" dedi ve ekledi:

"Zira Latin Amerika'nın en büyük seyahat örgütleri arasında yer alan Brezilya Tur Operatörleri Birliği (BRAZTOA) fuarın ortak organizatörü konumunda ve fuar ile eş zamanlı olarak genel kurul toplantılarını düzenliyor. Söz konusu genel kurul nedeniyle ülkenin dört bir yanındaki tur operatörleri fuara katılıyor. Bu durum fuara katılan diğer ülkeler için önemli bir tanıtım ve işbirliği geliştirme fırsatı yaratıyor."

(FOTOĞRAFLI)