Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye’nin son yıllarda büyük bir teknoloji atılımı gerçekleştirdiğini söyledi. Teknoloji dünyasında yakalanan bu fırsatı iyi değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Ciliv, "Bunu sağladığımızda, işimizde dünyada farklılaşacağız, şirketlerimizin dünyada çok büyük başarıları olacak. Bundan da bütün bir Türkiye toplumu yararlanacak.” dedi.
    Şirketlerin iş yapış biçimlerine katkı sağlamak ve karlılıklarını artırmak amacıyla başlattığı “MobilŞirket” vizyonunu şehirlerde tanıtan Turkcell’in son durağı Eskişehir oldu. Anemon Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya, Turkcell Ceo’su Süreyya Ciliv, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan ve Eskişehir’in önde gelen iş adamları katıldı.
    Toplantının ev sahipliğini yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell’li olmayı tercih eden şirketlerin başarısına katkı sağlamak için yeni bir vizyon geliştirdiklerini söyledi. Ciliv, Turkcell MobilŞirket olarak adlandırdıkları ve 1 yıldır şirketlere mobil iletişimin sağladığı olanakları ve teknolojik dönüşümü kolaylaştırmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi. "Anadolu’yu gezerek, binlerce şirketimize bu vizyonu anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz.” diyen Ciliv, teknolojik gelişmeleri her zaman takip edeceklerini kaydetti.

    "KÜRESEL REKABET İÇİN MOBİL TEKNOLOJİLER ŞART"
    Türkiye’nin, son yıllarda büyük bir teknolojik atak içerisine girdiğini kaydeden Ciliv, bunu iyi değerlendirdikleri taktirde, Türk şirketlerinin dünyada başarılı olacaklarını söyledi. Küresel rekabet için bunun şart olduğunu vurgulayan Ciliv, “Türkiye’nin yakalamış olduğu teknolojik atılımı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bunu sağladığımızda işimizde dünyada farklılaşacağız, şirketlerimizin dünyada çok büyük başarıları olacak. Bundan da bütün bir Türkiye toplumu yararlanacak.” şeklinde konuştu.

    "ESKİŞEHİR MOBİL 17. İL"
    Türkiye’nin, mobil iletişimi kullanan şehirleri arasında Eskişehir’in en mobil 17. il olduğunu söyleyen Ciliv, “En mobil sektörlerin başında turizm, kimya, finans, medya, bilgi teknolojileri, enerji ve inşaat, tekstil, üretim, eğitim ve kamu olduğu saptandı. Ayrıca, Eskişehir’de en çok kullanılan mobil teknolojiler; mobil ses, mobil pos, mesajlaşma, toplu mesajlaşma ve akıllı telefonlar oldu.” dedi.
    Toplantıda bir konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise günümüzde çeşitli teknolojilerle iletişim sağlamanın mümkün olduğunu söyledi. Bunlardan en önemlisinin, mobil iletişim denilen seyyar iletişim ile yapıldığını belirten Büyükerşen, "Dünyanın neresinde olursanız olun ve ülkenizde nerede bulunursanız bulunun iş yerinizle, rakiplerinizle, müşterilerinizle anında iletişim kurabilme imkanına sahip olabiliyorsunuz.” diye ifade etti.
    Şirketlere, mobil teknoloji kullanımında yol göstermek üzere Turkcell’in uzman proje ve müşteri yöneticileri ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek.