Gelelim bu Türkiye Kredi Risk Merkezlerinin neden gereksinim duyulması gerektiğine. Çoğu insanın kredi başvurularında bulunup reddedilmesi durumunda bunun nedeninin kolay bir şekilde açıklanmasını sağlıyor.

Kredi başvurunuz reddedildiğini öğrendiniz fakat yine de bir kredi başvurunuzun gerçekleşmesini istiyorsanız Türkiye Kredi Risk Merkezine müracaat ederek yapacağınız konuşma ile Türkiye Bankalar Birliği ile aranızda bir güven ortamı oluşturabilme olanağı sunar.


Her halükarda yararlarını saymakla da bitiremiyoruz. Peki, bizim şahsi bilgilerimiz güvende mi? Sizin şahsi bilgileriniz için hem güvende hem de güvende değil diyebiliriz. Nedeni ise şöyledir. Bilgiler burada güvenlidir fakat Üçüncü kişiye paylaşım açık olduğundan diğerleri görme şansına sahip olabilirler. Çekler, banka kredileriniz ve daha birçok özel bilgilerinizi barındırarak sizlere iyi bir hizmet verdiğini söyleyebiliriz.

Kredi risk merkezi, müşterilerin risk bilgilerini toplamak, istendiğinde de üçüncü (O) kişilerle de paylaşma seçeneği ile iyi bir hizmet verebildiğinin kanıtıdır. Kredilerinizin, çeklerinizin ve daha da bir çok belgenizin barındırıldığı bu merkezde 10 yıl boyunca belgeleriniz güzel bir şekilde saklanma zorunluluğu vardır. Fakat 10 yıl sonrasında ise belgeleriniz bu merkezden kaldırılmaktadır.


Siz de hemen bir risk raporu ile ticaretlerde ki riskinizi azaltmak isterseniz tek yapmanız gereken şey Risk raporu almak için bankalara şahsi müracaat yapabilir, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’ne posta yoluyla müracaatta bulunabilir ya da e-posta yoluyla başvuruda bulunabilirsiniz.