Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, gelişmiş ülkelerde girişimcilik oranının ülke nüfusuna oranının yüzde 10-20 arasında olduğunu, Türkiye’de bu oranın son yıllardaki çalışmalarla yüzde 6’ya yeni çıktığını söyledi.
    Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) bünyesinde kurulan Genç Makiad ‘Gençlik Buluşmaları’nın üçüncüsünü Ramada Otel’de düzenledi. Toplantıya katılan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler ‘Girişimcilik ve Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma’ konulu bir konuşma yaptı.
    Türkiye’de girişimcilik oranının son yıllarda arttığını belirten Kiler, “Gelişmiş ülkelerdeki girişimcilik oranı ülke nüfus ortalamasının yüzde 10–20 arasındadır. ABD’deki girişimci sayısı ülke nüfusu ortalamasına vurduğumuzda yüzde 15’e yakındır. Daha gelişmiş ülkelere baktığımızda bu oran yüzde 17 ile yüzde 18’lere kadar çıkmaktadır. Türkiye’deki girişimci sayısı ise ülke nüfusunun ancak yüzde 4 kadardır. Ancak son yıllardaki ekonomik iyileşmeler ve politikalar bu oranı yüzde 6’lara kadar çıkmıştır." dedi.
    Türkiye'nin kalkınabilmesi için birkaç kişinin veya belli bir zümrenin zengin olmasının yeterli olmadığını vurgulayan Kiler, şöyle devam etti: "Ancak topyekûn olarak her alanda kalkınabilirsek, ülkemiz ilerleyebilir ve kalkınabilir. Bizden sonraki nesilleri düşünüyorsak girişimciliğe önem vermeliyiz. Genç nesillerin önünü açarak dünyayı keşif etmesine yeni fikirler geliştirmesine destek olmalıyız."
    Genç Makiad Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürbüz ise, dernek bünyesinde kısa süre önce kurulmalarına rağmen parlak bir istikbale koşan genç işadamlarının yoğun ilgisini gördüklerini söyledi.
    Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Gürbüz, “Doğu bölgemizdeki genç, dinamik ve girişimci yapıya sahip nüfus yapısına dikkat çekerek, iş adamlarımız bu bölgeye önem vererek daha çok yatırım yapmaları gerekli. Sanayi, ticari ve kültürel yönden gelişmiş büyük şehirlerimizdeki birçok sanayi kuruluşu ve işletmenin, doğu illerimizden gitmiş girişimci yapıya sahip insanların olduğunu belirterek doğu bölgesinde devletimiz eli ile birçok yatırım yapılmaktadır. Fakat bu tek başına yeterli değildir. İş adamlarımızın da bu bölgeye gelerek devletimizin yapmış olduğu yatırımlar yanında yatırım yaparak bölgemizin kalkınmasına yardımcı olmalıdır.” şeklinde konuştu.
    Konuşmaların ardından Alper Gürbüz, Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler'e günün anısına bir plaket verdi.