İstanbul, 26 Haziran () – UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, ihraç malı taşıyan araçlara yurtdışına çıkışta verilen ÖTV’siz mazot miktarının artırılmasının hem taşıma sektörü hem de ihracat için “çok önemli bir katkı” olarak değerlendirdi ve hükümete teşekkür etti.
UND Başkanı Nuhoğlu, yaptığı açıklamada, taşımacılık sektörünün talebi üzerine ihraç malı taşıyan araçların yurtdışına çıkışlarında ÖTV’den muaf yakıt miktarının arttırılmasını değerlendirdi. Daha önce 550 litre ÖTV’siz mazot miktarının yapılan tebliğ değişikliği ile 900 litreye yükseltilmesinin hem taşımacılık sektörü hem de ihracat için çok önemli bir katkı anlamına geldiğini vurgulayan Nuhoğlu, “sektörümüz ihracat ile kalkınan ülkemiz için stratejik öncelikli bir sektördür. Bizim güçlü olmamız, ihracatımızın ve ekonomimizin güçlü olması demektir. Bu doğrultuda kararlar alan hükümetimize teşekkür ederiz” dedi. Nuhoğlu, yapılan değişikliğin kamu maliyesine ilave bir yük getirmeden yurtdışına gidecek dövizi Türkiye’de bırakacak çok önemli bir destek olduğunu dile getirdi. “Artık, sınırda alacağımız yakıt bizi Almanya’ya kadar götürebilecek, Yurtdışında yüksek akaryakıt ücreti ödeyen ve bir çok ülkede aldığı yakıt için vergi iadesi alamayan sektörümüz bu destek ile bir nefes alacaktır” diyen Nuhoğlu, bu değişiklikle, rekabet gücü artacak olan mal ihracatının yanında, Türkiye’nin hizmet ihracatına turizmden sonra yaklaşık 15 milyar dolar ile ikinci en büyük katkıyı sağlayan lojistik sektörünün Türkiye’nin kalkınmasındaki payını artıracağını savundu.
Nuhoğlu, şöyle dedi:
“Sektörümüz İhracat ile kalkınan ülkemiz için stratejik öncelikli bir sektördür. Bizim güçlü olmamız, ihracatımızın ve ekonomimizin güçlü olması demektir. Bu doğrultuda kararlar alan hükümetimize teşekkür ederiz. Bu karar ile ihracatımız kazanacak, Dış ticaret hedeflerimize ulaşma yolunda önemli bir adım atılmış olacaktır. Sektörümüze ve İhracatçılarımıza hayırlı olsun…”